Rabia Naz'ın babası akıl hastanesine yatırılıyor

Giresun Sulh Ceza Hakimliği itirazı reddederek, Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan'ın Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırılmasına karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Giresun Eynesil’de 12 Nisan 2018 günü evinin önünde yaralı bulunup, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan, mahkeme kararıyla, üç hafta süreyle Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırılacak.  Karar, Şaban Vatan'ın kardeşi Muhammet Vatan'ın başvurusu üzerine alındı.

Rabia Naz Vatan nasıl öldü?Rabia Naz Vatan nasıl öldü?

Giresun Sulh Ceza Mahkemesi, kızı için adalet arayan Şaban Vatan'ın kardeşi Muhammet Vatan'ın 'kardeşinin akıl sağlığının yerinde olmadığı' yönündeki ifadesine dayanarak, akıl sağlığının yerinde olup olmadığını tespit edilmesini istedi. Şaban Vatan, polis tarafından evinden alınarak Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne götürülecek. Kararın UYAP sistemine yansıdığı öğrenildi.

Baba Şaban Vatan, iddia edildiği gibi henüz 11 yaşındaki kızı Rabia Naz'ın intihar etmediğini, belediye başkanının oğlunun kullandığı arabanın çarpması sonucu yaşamını yitirdiğini söylüyor. Bazı siyasilerin de olaya müdahil olmasıyla, kızının ölümünün intihar olarak kayıtlara geçirildiğini belirten baba Vatan'ın bugüne kadar yaptığı başvurular savcılık ve mahkeme kararlarına takıldı.

Giresun Sulh Ceza Hakimliği'nin karar metni...

(HABER MERKEZİ)