İlhan Ünğan cinayetiyle ilgili 2 kişi tutuklandı

İlhan Ünğan'ın öldürüldüğü saldırıya ilişkin gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı. 3 kişi ise serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ergenekon davasının gizli tanığı Naji Sharifi Zindaşti'nin kızı ve şoförüne düzenlenen saldırının sanığı İlhan Ünğan'ın öldürülmesiyle ilgili olarak 2 kişi tutuklandı.

İlhan Ünğan, 7 Nisan günü İstanbul'un Kadıköy ilçesinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Polisler, 8 Nisan'da Sultangazi'de düzenlenen operasyonda 5 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 3'ü savcılık talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere emniyetten serbest bırakıldı.

Sağlık kontrolünden geçirilerek Anadolu Adliyesi'ne götürülen ve saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen E.Ö. ile aracı kullanan C.D. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İlhan Ünğan, 26 Eylül 2014'te, Büyükçekmece'de trafik ışıklarında durdukları sırada Ergenekon davasının gizli tanığı Naji Sharifi Zindaşti'nin şoförü Devrim Öztunç ve kızı Arzu Sharifi Zindaşti'nin öldürülmesi davasında firari sanık olarak aranıyordu. Davada, Ünğan'ın ağabeyi Orhan Ünğan ise tutuklu olarak yargılanıyor.

Ünğan, 7 Nisan'da Bağdat Caddesi'nde bir kafeden çıkıp aracına bineceği sırada vurularak öldürülmüştü. Silahlı saldırı sonrası düzenlenen operasyonda ise saldırgan ve yanındaki şoför ile birlikte 3 kişi, olayda kullanılan 2 silahla gözaltına alınmıştı. (İSTANBUL/AA)

Zindaşti cinayetinden aranıyordu, öldürüldüZindaşti cinayetinden aranıyordu, öldürüldü