AK Parti: Sistem değişikliğini millet onayladı

AK Parti Sözcüsü Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim sonuçlarıyla ilgili "Mesaj alınsın" talimatı verdiğini, Kızılcahamam'da kapsamlı bir toplantı yapacaklarını açıkladı. Çelik, yerel seçim sonuçlarıyla ilgili "Sistem değişikliği millet tarafından onaylandı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti 31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk MYK toplantısını yaptı. Parti sözcüsü Ömer Çelik toplantı sonrası açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sonuçlarıyla ilgili yorumları hakkında "Sayın Cumhurbaşkanımız, beldelerde, illerde, ilçelerde vatandaşın verdiği mesajın tam olarak anlaşılması için araştırma talimatı vermiştir. Vatandaşımızın memnun olmadığı konular hangisidir? Beklentileri ne şekildedir? Milletin ruh köküne bağlı siyasi hareket olarak siyasetimizi nasıl yönetmeliyiz? Bunun anlaşılması için bütün birimlere talimat vermiştir. Bugün şimdiye kadar seçim sürecinde yapılan çalışmalarla ilgili olarak değerlendirme sunumu yapılacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişi öven Çelik, yerel seçimde 'intikam' alınacağı yorumlarının boşa çıktığını dile getirdi. Çelik, "Yüksek bir meşruiyetle bu sistem devam edecektir. Yeni dönemde bu sistemin belediye yönetimlerine yansımasını göreceğiz" dedi ve yerel seçimlerde de yeni sisteme onay çıktığını savundu. Çelik "Sistem değişikliği millet tarafından onaylandı" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Çelik,  seçim sonrası kapsamlı değerlendirmeyi Kızılcahamam kampıyla yapacaklarını açıkladı. Çelik, 26-27-28 Nisan'da istişare toplantıları yapılacağını söyledi. Çelik'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

ERDOĞAN'IN MESAJ ALINSIN TALİMATI

"Sayın Cumhurbaşkanımızın bugünkü talimatlarında bütün birim başkanlmarına, il, ilçe, beldelerde vatandaşımızın bize verdiği mesajı, beklentileri, memnun oldukları, olmadıkları nelerdir diye anlaşılması için talimat vermiştir. Bütün birimler bu değerlendirmeyi yapacaktır. Yerel Yönetimler Başkanlığı bütün bu süreçle ilgili bir sunum gerçekleştirecektir. Seçim İşleri Başkanlığı da bir sunum gerçekleştirecektir. Geçmişte Meclis Başkanlığı yapmış, merkez sağ içinde yer almış ve sürekli vesayet odaklarıyla birlikte olan bir şahıs bu seçimin intikam seçimi ifadesinde bulunmuştur. Bu sistemleri birbiriyle intikam ilişkisine sokmak son derece yanlıştır. Vatandaşımız istikrarın kazanımını çok net şekilde gördüğü için sistem değişikliğine destek verdi ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçmiş olduk. Cumhur İttifakı yerel seçimlerde birinci çıkmıştır. Bu intikamdan bahsedenler yanlış bir biçimde sistem değişikliğini intikam diye sunanlar milletten cevabı almış oldular."

SAYIM YORUMU: KAOTİK BİR DURUM

"Fark 29 binden 14 binlere kadar düştü. Büyük seçmen kitlesinin olduğu bir seçimde berraklaşması gerekiyor. Arkadaşlarımız YSK'den tüm ilçedeki sandıkların sayılması talebinde bulundular. Maalesef talebimiz kabul edilmedi. İstanbul Avrupa'nın pek çok ülkesini geçebilecek nüfusa sahip. Dünyanın gözdesi olan metropolü yönetecek kimsenin o koltuğa tartışmasız olarak oturması gerekir. Burada ortaya konulan iddialar oyların tamamen sayılmasının, vatandaşının iradesinin billurlaşması açısından önemli olduğunu gösteriyordu. Bunun reddedilmiş olması durumu berraklaştırmadı. Tam tersine daha kaotik bir durum ortaya çıktı. Olağanüstü itiraz yoluna başvuracağız. Biz meşru itiraz süreçlerini sürdürürken sürekli olarak bize 'meşru haklarınızı kullanmayın, bu sayımdan vazgeçin' demenin manası nedir?"

'ANKARA GİBİ BERRAKLAŞMALI'

"İtiraz hukukidir. Olağanüstü itiraz yolu kanun koyucunun cevaz verdiği bir yoldur. Ankara örneğinde gördük. İtirazlarımızı yaptık. Netice itibarıyla YSK karar verdi. İlgili aday mazbatasını aldı, tebrik aldı ve Anıtkabir'e girdi. Sahte bir unvanla Anıtkabir defterini suistimal etmedi. Milli irade tecelli etti. Biz de 'vatandaşımızın emri buymuş, başımızın üstünde' dedik ve seçim sonucu gerçekleşmiş oldu, Ankara yeni belediye başkanı ile tanışmış oldu. Ankara gibi İstanbul'un da berraklaşması gerekiyor."

BOLU TEPKİSİ: ÖPTÜĞÜ KURAN'I OKUSUN

"Siyasi hayatımızda ilk defa açık ve aleni bir ırkçılığın ortaya koyduğunu gördük. Bolu Belediye Başkanı, ilk icraat olarak kentte yaşayan Suriyelilere nakdi ve ayni yardımın kesildiğini ilan etmiştir. Yurtdışında aşırı sağcılar vardır ve ırkçı ve nefret politikası dilini kullanırlar. Bu bizde ilk defa oluyor. Kendisi Kur'anı Kerim'i okuyarak göreve başlıyor. Kendisine öptüğü Kur'anı okumasını tavsiye ediyoruz. Bakara Suresi 178. ayetini okumasını tavsiye ediyoruz. Avrupa'daki aşırı sağcıların, faşistlerin kullandığı argüman Bolu'da da kullanılıyor. Sanki mülteciler olmasa bir cennetmiş gibi, hayatın akışındaki her türlü sıkıntılar bu mültecilere yüklenmeye çalışılıyor. Kendisine sosyal demokratım diyen tarihin hiçbir döneminde sosyal demokrat olmamış CHP'nin bu isme karşı tavır koyması gerekir." (HABER MERKEZİ)