Yusuf Karataş’ın yurtdışı yasağı kaldırılmadı

Evrensel gazetesi yazarı Yusuf Karataş’ın "örgüt kurma ve yönetme" iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması görüldü. Duruşma 11 Eylül tarihine ertelenirken Karataş hakkındaki yurtdışı yasağı yine kaldırılmadı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Evrensel Gazetesi yazarı ve Emek Partisi (EMEP) MYK Üyesi Yusuf Karataş hakkında DTK çalışmaları gerekçe gösterilerek "örgüt kurmak ve yönetmek" iddiasıyla açılan davanın 5. duruşması, Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Yusuf Karataş ve avukatı Semir Karataş'ın hazır bulunduğu duruşmayı EMEP Diyarbakır İl Başkanı Çağla Yolaşan ve EMEP Dersim İl Başkanı Ergin Tekin takip etti.

KARATAŞ: GAZETECİLERLE GÖRÜŞMEM SUÇ SAYILDI

Duruşmada söz alan Karataş, gazeteci ve siyasi parti yöneticisi olduğunu belirterek şunları söyledi: "Yargılama konusu olan DTK çalışmalarını EMEP yöneticisi olarak takip ettim. Üstelik yargılama konusu yapılan DTK'nin o dönem Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından meşru görüldüğünü biliyoruz. Dosyada delil olarak sunulan şeyler benim bir yönetici olarak EMEP Urfa yöneticisi ve Evrensel gazetesinden arkadaşlarımla yaptığım görüşmeler. Bunlar suç unsuru gibi gösterilmiş."

Hakkındaki yurtdışı yasağının kaldırılmasını talep eden Karataş, "Ben bir gazeteci ve siyasi parti yöneticisi olarak pek çok panel, söyleşi daveti alıyorum. Ve bu yasak nedeniyle bunlara katılamıyorum. Bu benim hayatımı ekonomik ve sosyal olarak olumsuz etkiliyor. Yasağın kaldırılmasını talep ediyorum" dedi.

TALEPLER YİNE REDDEDİLDİ

Karataş'ın avukatı Semir Karataş da yasağın kaldırılmasını talep etti. Beyanlar sonrası kararını açıklayan mahkeme heyeti, ortam dinlemeleri ile ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda ses analizi yapılmasına hükmetti. Yurtdışı yaşağının kaldırılması talebini reddeden mahkeme bir sonraki duruşmanın 11 Eylül'de görülmesine karar verdi. (DUVAR)