İsmail Küçükkaya: Karşımızdaki iktidar da olsa, yeri gelince itiraz etmeye hasretiz

Gazeteci İsmail Küçükkaya, 'Biraz Cesaret' isimli kitabını anlattı. Küçükkaya, "Karşımızdaki iktidar da olsa, yeri gelince itiraz etmeye hasretiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci İsmail Küçükkaya, 'Biraz Cesaret' isimli kitabının tanıtımı nedeniyle açıklamalarda bulundu. Küçükkaya, "Açıkça ve özgürce konuşmaya hasretiz. Çekinmeden soru sormaya... Karşımızdaki iktidar da olsa, yeri gelince itiraz etmeye hasretiz" dedi.

Gazeteci İsmail Küçükkaya, Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'e konuştu. "Kitabın ana felsefesi önce haber, gerçekler. sessizin sesini duyurmak, sorunları açık yüreklilikle ortaya koymak. Kimseden korkmadan, kimseye yaranma gayreti içinde olmadan ve sorunlara çözüm önerisi getirmek, yapıcı bir dille eleştiri ve itiraz hakkımızı kullanmak." diyen Küçükkaya, şöyle devam etti:

SORUNLARIMIZ ÇÖZÜLMEZ DEĞİLDİR: Tek adam, tek parti, tek bakış açısı Türkiye'ye yetmez. Bu bakış ülkemize dar gelir. Aradığımız katılımcılık ve çoğulculuktur. Sorunlarımız çözülmez değildir. Yeter ki; umutsuzluğa kapılmayalım. Yeter ki inanalım ve çalışalım. Herkes üzerine düşeni yaparsa aydınlık geleceğe uzanmak ve ulaşmak sanılandan çok daha kolaydır.

2013 yılının 2 Eylül günü FOX TV'de 'Çalar Saat' programına başladığında halkın kendisinden beklentisinin ne olduğunu düşündüğünü belirten Küçükkaya, şunları kaydetti:

"Ülkemin ilk ihtiyacı gerçekleri öğrenmekti. İşimiz, saklamadan, eğip bükmeden, abartmadan aktarmaktı. O tarihte 21 yıllık gazeteciydim. Muhabirlikten genel yayın yönetmenliğine dek gazeteciliğin tüm kademelerinde tecrübe biriktirmiştim. Fakat televizyon başka bir serüvendi. Bana bu yolu açan dostum, kardeşim, FOX Haber'in kaptanı sevgili Doğan Şentürk'e, yaşadığım sürece teşekkür borçluyum. Doğan, ‘biraderim en iyi yaptığın iş gazete 1. sayfası hazırlamak. Gel bunu televizyonda da yap' deyince Çalar Saat'in dijital baskılarına başladık."