İçişleri Bakanlığı: İran'la ortak operasyon devam edecek

Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin ve İran Sınır Muhafızları Komutanı Kasım Rizai telefon görüşmesi yaptı. İçişleri Bakanlığı, PKK'ye karşı ortak harekatın bir süre daha devam etmesine karar verildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, İran İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zülfikari telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanlığı, görüşmede PKK'ye karşı yapılan ortak askeri harekatın ele alındığını açıkladı. Açıklamada "İnce ile Zülfikari'nin, Türkiye ve İran'ın eş zamanlı harekat yapılmasına dair anlaşmanın hayata geçirilmesinden memnuniyet duyduklarını dile getirildiği" anlatıldı.

Ayrıca Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve İran Sınır Muhafızları Komutanı Tuğgeneral Kasım Rizai'nin bugün yaptıkları telefon görüşmesinde, harekatın bir süre daha devam etmesine karar verdikleri aktarıldı.

NE OLMUŞTU? 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 18 Mart'ta Antalya'daki konuşmasında İran'la birlikte, PKK'ye askeri harekat başlatıldığını söylemişti. Soylu, "Bu sabah 08.00 itibarıyla İran'la doğu sınırımızda PKK'ya yönelik ortak operasyon yapmaya başladık" demişti.

Aynı gün İran ise harekata katılmadığı bilgisini vermişti. Yarı resmi Fars haber ajansına konuşan bir kaynak, "Türkiye ordusunun bu sabah operasyon başlattığını ancak İran güçlerinin katılmadığını" söylemişti.

İçişleri Bakanlığı'nın bugünkü açıklamasında ise ortak harekat yapıldığı ve harekatın bir süre daha devam edeceği bilgisinin yer alması dikkat çekti.

Soylu: İran'la PKK'ya karşı operasyon başlattıkSoylu: İran'la PKK'ya karşı operasyon başlattık

İran: PKK operasyonuna katılmadıkİran: PKK operasyonuna katılmadık