Demirören medyanın Temelli çarpıtması

HDP Eş Genel Başkanı Temelli'nin bir televizyon programındaki sözleri Hürriyet, Posta ve CNN Türk tarafından olmayan cümlelerle haberleştirildi. Temelli'nin öyle bir cümlesi olmadığı halde Hürriyet gazetesi 'HDP Eş Egenel Başkanı Sezai Temelli'den açık açık itiraf ve tehdit: İstanbul-Ankara'yı İmamoğlu ile Yavaş değil HDP yönetecek' başlığını kullandı. Temelli'nin böyle bir ifade kullanmadığı yönündeki uyarılar ve tepkiler dikkate alınmadı. Hürriyet öğle saatlerinde başlığı değiştirip 'açıklama' yayınladı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin katıldığı bir televizyon programındaki sözlerinin, Demirören medya grubunun yayın organlarında açıkça çarpıtılarak verilmesi tepki topladı. Hürriyet gazetesi 'HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'den açık açık itiraf ve tehdit: İstanbul-Ankara'yı İmamoğlu ile Yavaş değil HDP yönetecek' başlığıyla haberi verdi.

Posta gazetesi de haberi Temelli'nin ağzından 'Yavaş ve İmamoğlu değil HDP yönetecek' ifadesiyle kullandı. CNN Türk televizyonu da 'Eş Genel Başkandan itiraf ve tehdit: 'İstanbul ve Ankara'yı CHP değil HDP yönetecek' başlığıyla haberi servis etti. Başlıklardaki ifadelerin metnin içinde yer almadığının görülmesi ve tepkilere rağmen haberler yine aynı şekilde kullanılmaya devam edildi.

HÜRRİYET BAŞLIĞI DEĞİŞTİRDİ

Tepkilerin sürmesi ve konunun haberleştirilmesinin ardından  hurriyet.com.tr, 15 Mart gecesi girdiği haberi bugün 12.51'de güncelledi. Haberin başlığını 'HDP Eş Genel Başkanı gizli ittifakı itiraf etti: Yavaş ve İmamoğlu bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir' şeklinde değiştiren Hürriyet, saat 13.57'de ise tepkilere yanıt verilen bir açıklama yayınladı.'Bizden değil HDP’den açıklama istenmeli' başlığıyla çıkan açıklamada, Sezai Temelli'nin sözkonusu programdaki sözlerinin Anadolu Ajansı tarafından geçilmiş haline yer verildi ancak metinde Temelli'ye ait olduğu öne sürülen ifadelerin olmadığı görüldü. Hürriyet'in açıklamasında  "hurriyet.com.tr, Temelli’nin açıklamalarıyla ittifaktaki varlıklarını söylemesi haberini vermiştir. CHP’li adaylar ya da haberi eleştiren çevreler bizden değil HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’den açıklama istemelidirler" denildi.

TEMELLİ NE DEMİŞTİ? 

Artı TV canlı yayınına konuk olan Sezai Temelli, Ankara ve İstanbul’daki aday çıkarmama eleştirilerine ilişkin şunları söylemişti: “Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişe HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP’lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz, o da işte bizim gücümüz. Ekrem İmamoğlu seçilirse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürdün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir. Yapmaya çalışırsa zaten siyaseten karşılığı olamayacaktır. O kentin belediye başkanı olamayacaktır. Olsa olsa kayyumu olur.”

(HABER MERKEZİ)