Açlık grevindeki Zülküf Gezen yaşamına son verdi

Tekirdağ Cezaevi’nde bulunan ve açlık grevinde olan Zülküf Gezen yaşamına son verdi. Gezen'in cenazesinin Diyarbakır'a götürüleceği öğrenildi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi'nde PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle 1 Mart’ta, açlık grevine başlayan Zülküf Gezen’in dün gece yaşamına son verdiği öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Zülküf Gezen’in cenazesinin Namık Kemal Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Haberi alan Gezen ailesi, cenazeyi almak için İstanbul’a geldi.

Gezen’in cenazesi sabah saat 09.50 uçağıyla Diyarbakır’a götürülecek. Cenaze, Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Zülküf Gezen'in cenazesi polis ablukasında defnedildiZülküf Gezen'in cenazesi polis ablukasında defnedildi

HDP: HER CAN KAYBININ SİYASİ SORUMLUSU İKTİDAR OLACAKTIR

HDP'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, hükümete açlık grevi yapanların talebini kabul etme çağrısı yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Zülküf Gezen, Tekirdağ cezaevinde tecridi protesto etmek amacıyla hayatına son verdi. Kritik evreye giren açlık grevi eylemlerinde yaşanacak olumsuzluklar yeni acıları beraberinde getirecektir. Benzer acılar yaşanmadan iktidarı sorumlu davranmaya ve tecridi kaldırma talebini yerine getirmeye, toplumu ise duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bundan sonra yaşanacak her türlü olumsuzluğun ve can kaybının siyasi sorumlusu adım atmayan iktidar olacaktır."