Erdoğan konuştu, Taksim'de 'ezan yürüyüşü' yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kadınlar Günü için bir araya gelen bir grup, ezana ıslıklarla, sloganlarla terbiyesizlik ettiler" açıklamasının ardından Taksim'de toplanan bir grup, "Ezana uzanan eller kırılsın" sloganı atarak yürüyüş yaptı. Tarlabaşı'na yönelen gruba izin vermeyen polis, grubu dağıtmak için plastik mermi kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle toplanan kadınların, okunan ezanı ıslıklarla protesto ettiğini iddia eden bir grup, İstiklal Caddesi'nde yürüyüş yaptı. Daha sonra Tarlabaşı'na doğru yürüyüşe geçen gruba izin vermeyen polisler, plastik mermiler ve biber gazı kullandı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, geçtiğimiz cuma günü İstiklal Caddesi girişinde toplanan kadınların, okunan ezanı ıslıkladıkları iddia edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün iddiayı dile getirmesinden sonra, akşam saatlerinde Taksim'de toplanan bir grup, "Ezana uzanan eller kırılsın" sloganı atarak İstiklal Caddesi'nde yürüyüş yaptı.

Yürüyüşün ardından Tarlabaşı'na doğru ilerleyen gruba polisler izin vermedi. Polisler grubu dağıtmak için plastik mermi ve biber gazı kullanırken grup ara sokaklara dağıldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Adana mitinginde yaptığı konuşmada, 8 Mart'ta ezanın ıslıklandığını öne sürmüştü. Erdoğan, şunları söylemişti:

"Taksim'de CHP ve HDP'nin öncülüğünde güya Kadınlar Günü için bir araya gelen bir grup, ezana ıslıklarla, sloganlarla terbiyesizlik ettiler. Bunların tek ittifakı ezan bayrak düşmanlığıdır. Bazı değerler var ki bunlara saldıranlara saygı duymamız mümkün değil. Bu ülkede millet düşmanı, bayrak düşmanı, ezan düşmanı, vatan düşmanı, devlet düşmanı kim varsa hepsinin karşısında olmak namus borcumuzdur. Bu mesele siyaset meselesi değildir, bizatihi onur meselesidir. Eğer biz 3-5 oy için onlara göz yumarsak ecdadımızın da evlatlarımızın da yüzüne bakamayız. Onun için bu ezan ve bayrak düşmanları ile sonuna kadar mücadele edeceğiz." (İSTANBUL/DHA)

Erdoğan'dan muhalefete: Bunlar ezan düşmanıErdoğan'dan muhalefete: Bunlar ezan düşmanı

Feministler: Kimse çarpıtmasın, isyanımız 8 Mart’ı engellemek isteyenlereFeministler: Kimse çarpıtmasın, isyanımız 8 Mart’ı engellemek isteyenlere

'Ezan' tartışmasında provokasyon uyarısı'Ezan' tartışmasında provokasyon uyarısı

Türkiye yazarı: Ezan protesto edilmemiş özür dilerimTürkiye yazarı: Ezan protesto edilmemiş özür dilerim