Trump Towers'a Erdoğan posteri asmıştı

Burhan Kuzu'nun uyuşturucu kaçakçısı İranlı Naci Şerifi Zindaşti ile fotoğrafı tartışma yarattı. Tartışma bugün de fotoğrafta yer alan bir kadın üzerinden sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet gazetesinde AK Parti milletvekili Burhan Kuzu ile uyuşturucu kaçakçısı olduğu öne sürülen İranlı Naci Şerifi Zindaşti ile ilgili Cumhuriyet gazetesinde yer alan haberin ardından Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel'in iddiaları gündeme geldi. Ağırel köşesinde, fotoğrafta yer alan bir kadın ile ilgili bazı bilgi ve fotoğraflara yer verdi.

Ağırel'in 'Bir Burhan Kuzu bombası da benden' başlığıyla bugün yayımlanan yazısında, Cumhuriyet gazetesinde dün yer verilen habere ilişkin anlatımların ardından, "Buraya kadar okuduğunuz bilgiler daha önce yayınlandı. Ben ise size o fotoğrafın siyasi yansımasını değil üzerinde durulmayan, konuşulmayan ve gizlenen yönünü açıklayacağım. Hem de ilk defa... Ne mi bu açıklayacağım bilgiler? dedi.

Yazının devamında ise;

Tarih: 29 Mart 2016

İranlı uyuşturucu baronu Zindaşti, emniyette verdiği ifadesinde öyle iddialarda bulunuyor ki ayrıntıları dudak uçuklatan cinsten.

Zindaşti, arkadaşlarıyla alem yapmak için kadın bulması için birini arıyor. Aradığı kişi kendisini Aliye Uzun'a yönlendiriyor ve numarasını veriyor. Kadınlar geliyor... Zindaşti polise verdiği ifadesinde Aliye Uzun'un kendisine, "AK Parti Beşiktaş Kadın kollarında görevliyim, benim Ak Parti'de çevrem var" dediğini aktarıyor.

"Sana vatandaşlık alabilirim" dediğini, kendisinin de ona "Vatandaşlık alırsan sana Range Rover cip hediye edeceğim" dediğini söylüyor. Aliye Uzun'un ise cip istemediğini 500 bin lira karşılığında Türk vatandaşı yapacağını söylediğini aktaran Zindaşti, Uzun'un işlemleri başlatmak için 150 bin lira para istemesi üzerine kabul ettiğini belirtiyor.

Zindaşti ifadesinde "Aliye ile ilişkisinin devam ettiğini, bir dergi basımı konusunda kendisine 50 bin lira vererek yardım ettiğini, dergi işleri için toplamda 100 bin lira para harcadığını..." anlatıyor. Savunmadaki bu kısmı özetleyerek yazıyorum.

Aliye Uzun ile iş yapmaya devam eden Zindaşti, bir yat almak istediğini Uzun'a bildiriyor. Aliye Uzun da kendisinin Ömer Erdal Akkartal isimli bir arkadaşı olduğunu ve onun da yatını sattığını söylüyor. Yatı almak için 1 Milyon 300 bin euroya anlaşıyorlar. Fakat Zindaşti şüpheleniyor araştırma yapıyor ve şahsın kendisini dolandırmak istediğine kanaat getiriyor. Zindaşti bu olaylardan sonra Erdal ve Aliye ile arayı açıyor. Aliye Uzun sonraki zaman içerisinde vatandaşlık başvurusu ile ilgili gelişme var bahanesi ile Zindaşti'ye ulaşmaya çalışınca Ekrem Öztunç isimli yeğeni görüşüyor. Zindaşti'nin uygunsuz resimlerini paylaşmak ile tehdit ediyor ve fotoğraf gönderiyor. Derginin vergisini ödemesini istiyor. Zindaşti ödemeyince devreye Erdal Akkartal giriyor. Restleşmeden sonra Zindaşti ve 3 adamı Erdal Akkartal'ın verdiği adrese gidiyor ve çatışma yaşanıyor. Zindaşti'nin bir adamı vuruluyor ve olay yerinden kaçıyorlar. Zindaşti polise gitmiyor doğal olarak Erdal Akkartal da "Benim aranmam var polise gitmedim kapatalım" diye olayı kapatıyorlar.

Peki, bu kadar olayı niye anlatıyorum?

Başa dönelim...

Burhan Kuzu'nun Cumhuriyet'te yayımlanan fotoğrafında dikkat çekmeyen ayrıntıyı kastediyorum.

İşte tüm bu savunmada geçen iddialarda bahsedilen Aliye Uzun, Cumhuriyet gazetesinin yayınladığı fotoğrafta Burhan Kuzu'nun yanında oturan kişinin ta kendisiydi.

Aliye Uzun kim mi?

Mecidiyeköy'deki Trump Towers'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterini astıran bir isim. AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü ve Başkan yardımcılarının ziyaret ettiği Ahmet Hakan'ın Hürriyet'teki köşesinde "kahraman" diye bahsettiği bir isim.

....

Ha bu arada...

Zindaşti'nin ifadesinde bahsi geçen dergiyi araştırdım. Aliye Uzun ile bağlantılı olan iki dergiye ulaştım.

İlk derginin isimi ALİYES.

2014 yılı Mart ayında çıkan sayısında karşıma kim çıktı dersiniz?

Burhan Kuzu!

Burhan Kuzu ile röportajın kamera arkası görüntülerine ait videoyu da Aliye Uzun derginin Instagram adresinde yayınlamış. İsteyen girip bakabilir. Silinmezse tabi...

..."

bilgilerine yer veriliyor. Ağırel konu ile ilgili yazmadan önce Aliye Uzun'a ulaşmak istediğini ama görüşemediğini belirtiyor.

Yazıyı kaynağında okumak için tıklayınız