Yargıtay, Nuh Köklü cinayetinde verilen cezayı onadı

Yargıtay, gazeteci Nuh Köklü'nün katiline verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onandı. Avukat Tamer Doğan, "Nefret cinayetleri için emsal bir karar oldu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Nuh Köklü'nün öldürülmesiyle ilgili davada verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, Yargıtay tarafından onandı.

Twitter hesabından açıklama yapan avukat Tamer Doğan, "Dostumuz Nuh Köklü’nün katilinin yargılandığı davada; Yargıtay 1. Ceza Dairesi oybirliğiyle onama kararı verdi sonunda. Nefret cinayetleri için emsal bir karar oldu. Emeği geçen avukatlarımıza sonsuz teşekkürler" dedi.

Doğan'ın paylaştığı kararda şu ifadeler yer aldı:

"... incelenen dosyaya göre, verilen hükümlerde bir isabetsizlik görülmemiş olduğundan sanık Serkan Azizoğlu müdafiinin; haksız tahrik indirimi hükümlerinin uygulanması gerektiğine, katılanlar vekilinin; bir sebebe dayanmayan ve yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle; kısmen re'sen de temyize tabi bulunan hükümlerin tebliğnamedeki düşünce gibi ONANMASINA 22/01/2019 gününde oy birliği ile karar verildi. "

NUH KÖKLÜ NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

Nuh Köklü, 17 Şubat 2015’te, Kadıköy Yeldeğirmeni Mahallesi, Karakolhane Caddesi'nde sokakta arkadaşlarıyla kartopu oynamaya başladı. Bu sırada atılan kartoplarından biri sokaktaki aktarın vitrin camına isabet etti. Duruma sinirlenerek dışarı çıkan iş yeri sahibi Serkan Azizoğlu ile Nuh Köklü ve arkadaşları arasında tartışma yaşandı.

Tartışma sırasında dükkana giren Serkan Azizoğlu bu defa elinde bıçakla dışarı çıkıp Nuh Köklü'yü göğsünden bıçakladı. Ağır yaralanan Nuh Köklü, hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Serkan Azizoğlu, kasten adam öldürmek suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

Anadolu 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen davada, Azizoğlu'na ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. (HABER MERKEZİ)