Nuray Erdem: Oğlum güvenlikleri görünce cezaevini havaalanı sandı

Pasaport engelinin kalkmasından sonra ilk kez eşi Eren Erdem'i ziyaret eden Nuray Erdem, oğullarının cezaevini havaalanı sandığını söyledi. Nuray Erdem, "Babasının havaalanında çalıştığını sanıyor. Babasının da bizimle gelmesi için çok ısrar etti. Babası ‘işim bitince geleceğim’ dedi" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Terör örgütüne üye olmak" suçlamalarıyla tutuklanan CHP Parti Meclisi üyesi ve eski İstanbul Milletvekili Eren Erdem 226 gündür cezaevinde bulunuyor. Erdem’in Almanya’da bulunan eşi Nuray Erdem ve oğlu Ali Erdem’in pasaport yasağının kalması üzerine Nuray Erdem, 8 ay sonra ilk kez eşini Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti. Nuray Erdem, oğlunu "tatlı yalanlarla avutmaya çalıştığını" ve ziyarete gittiklerinde oranın cezaevine olduğunu söylemediğini belirtti.

Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'a konuşan Nuray Erdem, "Ali Eren’e babasının durumunu nasıl açıklıyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi, "Tatlı yalanlarla avutmaya çalışıyorum. Oğlum oranın cezaevi olduğunu bilmiyor. Tabii bazı farklılıklar olduğunu anlıyor. Görüşe geldiğimizde güvenlikleri ve gözetleme kulelerini görünce burayı havaalanı zannetti. Biz de havaalanı olduğunu söyledik. Babasının havaalanında çalıştığını sanıyor. Babasının da bizimle gelmesi için çok ısrar etti. Babası ‘işim bitince geleceğim’ dedi. Eğer onun işi uzarsa tekrardan biz geleceğiz diye konuştuk. En çok korktuğum şey babasının yokluğunun ruhuna yansıması. Babasının ona, onun babasına düşkünlüğü çoktur" dedi.

'SESİNİ BİLE DUYAMAMANIN YÜKÜ VARDI'

Eren Erdem'i ilk görüğünde bir süre sessizce bakakaldığını ifade eden Nuray Erdem, "Bazen susmak çok şey anlatır. Ayrı kaldığımız bunca zaman için nereden başlayacağımızı bilemedik. Daha sonra oğlum babasına koşup boynuna sarıldı. Uzun uzun sarılıp koklaştılar. Açık görüşe denk gelmesi bizim için büyük bir şanstı. Çok mutlu olduk. Normalde görüş bir saat ancak 20 dakikamızı güvenlik aramasında kaybettik. Saate hiç bakmamaya çalıştık. Ama çok çabuk geçti zaman. İkimizde Ali Eren için gülümseyerek gerçek duygularımızı saklamaya çalıştık. Biraz şakalaştık. Babasıyla tatil planları yaptı oğlum. Ayrı kaldığımız 8 ayda sesini bile duyamamanın inanılmaz bir ağır yükü vardı. Şaşkınlığımız geçtiğinde ise yaşadıklarımızı değerlendirdik" diye konuştu.

Söyleşinin tamamı