İstismarcı dayıya 30 yıl hapis istendi

Erzurum'da istismara uğrayan N.N.'nin hamileliği mahkeme kararıyla sonlandırıldı. Ceninden alınan örnek kendisini istismar eden dayıyla uyuştu. M.İ.'nin 30 yıla kadar hapsi istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Erzurum'da yeğeni N.N.'ye istismarda bulunduğu için sorgulanan dayı M.İ.'nin  1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. N.N.'nin 2 aylık hamile olduğu anlaşılınca, mahkeme kararı ile gebeliği sonlandırıldı ve ceninden örnek alındı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan mahkemeye gönderilen raporda, ceninden alınan örnekte babanın yüzde 99,9 dayı M.İ.'nin olduğu bildirildi.

Gelen rapor üzerine duruşma savcısı mahkemeye sunduğu mütalaada, M.İ.'nin 'zincirleme şekilde cebir ve şiddet kullanmak suretiyle çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 30 yıla kadar hapsini istedi.

Dayısının ilk istismarına uğradığı dönemde durumu yengesine anlattığını ifade eden N.N., "Yengem beni 'kızım halledeceğim, bakacağım' diyerek geçiştirdi. Annem ve nineme anlattığını söyledi. Ben olacaklardan korktuğum için ilk olayı yalanladım ve inkâr ettim. Sanık bu şekilde defalarca eylemde bulundu, ancak sayısını hatırlayamıyorum. Daha sonra Telsizler'in oradaki eve taşındık. O evdeyken de ben sanığın bu eylemlerinden dolayı olayı kuzenime anlattım. En son olay yeni taşındığımız evde yaşandı. Bu olaydan sonra da sanık her fırsatını buldukça beni defalarca istismar etti. Ben korktuğum ve utandığım için olayı kimselere anlatamadım" diye konuştu. (İSTANBUL/DHA)

Etiketler hapis Erzurum istismar