Çanakkale'de aranan 4 çocuktan 3'ünün cesedi bulundu

Çanakkale'de kayıp olduğu belirtilen 4 çocuktan 3'ünün cesedi, dereye düşen araçta bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çanakkale'nin Ezine ilçesinde, derede suya kapılan otomobilin içinde oldukları ileri sürülen 4 çocuk için arama kurtarma çalışmaları üçüncü gününde de devam ediyor. Dünkü çalışmalar akşam havanın kararmasının ardından durduruldu. Bugün yeniden başlayan çalışmalarda aracın yeri tespit edildi. 3 çocuğun cesedinin araçta bulundu.

Araçta bulunduğu iddia edilen çocukların yakınları da sabah erken saatlerden itibaren bölgeye geldi. Bugünkü çalışmalara dalgıçlar da katılıyor. Ayrıca özel metal arama dedektörleri kullanılarak söz konusu otomobilin yerinin tespit edilmesi için su altında çalışmalar yürütüldü. Çalışmalara Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bir helikopter de katıldı.

Çalışmalar devam ederken saat 15.00 sıralarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne ait metal dedektörle yapılan yüzey taraması sonucunda otomobilin yeri tespit edildi. Ardından dalgıçlar dalış yaparak, aracın bulunduğu yeri netleştirdi.

Akşam saatlerinde araç dereden çıkarıldı. CNN Türk yayınına bağlanan DHA Çanakkale Büro Şefi Burak Gezen, 4 çocuktan 3'ünün cesedinin aracın içerisinde olduğunu söyledi. (ÇANAKKALE/DHA)