Milliyet yazarı Talat Atilla, 'Abdullah Gül'e suikast' iddiasının ardından kovuldu

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yönelik suikast girişimini kaleme alan Milliyet gazetesi yazarı Talat Atilla'nın işine son verildi. Gazeteye Soysal'a "çok üst düzey bir isimden" telefon geldiği iddia ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e zehirli gaz yoluyla suikast düzenlendiği iddiasını köşesinde yazan Talat Atilla'nın 'çok üst düzey bir ismin telefonu' sonrası Milliyet'ten kovulduğu belirtiliyor. Odatv'nin Milliyet gazetesinde konuşulanlara dayandırdığı haberine göre, Atilla'nın görevine Demirören Medya Grup Başkanı Mehmet Soysal tarafından verildi. Bu kararın alınmasında Soysal'a gelen "çok üst düzey bir ismin telefonu" etkili olduğu belirtiliyor.

Atilla, 28 Ocak tarihli yazısında Gül'e kısa süre önce zehirli gazla gerçekleştirildiği söylenen bir 'suikast' iddiasını kaleme almış; Hayrunnisa Gül'ün, eşinin hareketlerinden şüphelenerek son anda gösterdiği refleks ile Abdullah Gül'ün “ölümden ucuz kurtulduğu”nu belirtmişti. Atilla'nın yazısı ertesi gün Milliyet'in internet sayfasından kaldırılmıştı.

Abdullah Gül'ün ofisinden zehirli gaz iddiasına ilişkin yapılan açıklamada ise, "Rahatsız eden bir kokuyla ilgili servis değişikliği yapılmış ve tüm masraflar Cumhurbaşkanlığı'nca ödenmiştir" denilmişti. (Odatv)