Oyuncu Masatçı tutuklandı

Oyuncu Masatçı cezaevine girdi. Gerekçe: Terör örgütü propagandası yapmak.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR- Yaklaşık iki yıl önce Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Yenikapı Tiyatrosu oyuncularından Nazlı Masatçı, oynadığı bir rolden dolayı “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla yargılandığı davadan ceza aldı. Önceki gün trafikte çevirme sırasında durdurulan Masatçı, verilen cezanın infazı için tutuklanarak İzmir Kadın Şakran Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Masatçı vicdani ret eyleminde oynadığı Nikolay Gogol’ün Palto hikayesi nedeniyle ‘halkı askerlikten soğutmak’ suçlamasıyla ceza almıştı.

Daha önce hukuki süreç devam ettiği için bir açıklama yapmayacaklarını belirten arkadaşları, basında çıkan haberler üzerine sosyal medyadan bir bilgilendirme mesajı yayınladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Nazlı Masatçı'nın durumuna dair zorunlu açıklama;

‘’Nazlı Masatçı tutuklandıktan sonra kamuoyunda iyi niyetli olduğuna inandığımız ama bilgi kirliliğine yol açan bir takım açıklamalar görüldü. Bunlar bizim tarafımızdan yapılmış açıklamalar değildir. Biz yapmış olduğumuz görselde açıkça ilerleyen zamanlarda açıklama yapacağız demiştik. Dostlarımızın dayanışmasına teşekkür ediyoruz. Şu anda alınan ceza propagandadan 1 yıl 6 aydır. Hukuki süreç devam ettiği için ayrıntılı açıklama yapmayı doğru bulmuyoruz. En kısa sürede kavuşacağımıza inançla. Bilginize sunarız. Herkese bu süreçte yanımızda oldukları için teşekkür ederiz. Yeniden buluşacağız.’’ (HABER MERKEZİ)