Demirtaş davası: Tutukluluğa devam, duruşma ertelendi

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yargılandığı davanın 3. duruşması sona erdi. Mahkeme, Demirtaş'ın tutukluluğunun devamına karar vererek bir sonraki duruşmayı da 24-25 Nisan'a erteledi.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yargılandığı davanın 3. duruşması sona erdi. Mahkeme, Demirtaş'ın tutukluluğunun devamına karar vererek bir sonraki duruşmayı da 24-25 Nisan'a erteledi. Demirtaş'ın avukatları, AİHM Büyük Dairesi'ne itirazda bulunacaklarını belirtti.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'terör örgütü yöneticiliği', 'terör örgütü propagandası yapmak', 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet', 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik', 'halkı kanunlara uymamaya tahrik', 'suç işlemeye tahrik', 'suçu ve suçluyu övme' suçlarından yargılanıyor.

AVUKATLARI AİHM BÜYÜK DAİRESİ'NE İTİRAZDA BULUNACAK

Mütalaaya karşı savunma yapmayacağını belirten Demirtaş, tahliye talebinin olmadığını ifade etti.  Demirtaş'ın avukatları ise dava dosyalarının soyut suçlamalardan oluştuğunu, müvekkillerinin haksız yere cezaevinde tutulduğunu belirterek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi'ne tutuklama kararına ilişkin itirazda bulunacaklarını belirtti.  (Kaynak: MA)

Demirtaş: AKP, CHP, MHP el ele verdi!Demirtaş: AKP, CHP, MHP el ele verdi!

Demirtaş: Bir bakan Diyarbakır'daki hakim ve savcılara 'İnce eleyip sık dokumayın' dediDemirtaş: Bir bakan Diyarbakır'daki hakim ve savcılara 'İnce eleyip sık dokumayın' dedi