Veli-Der çocuk istismarına tepki gösterdi

Karşıyaka Veli-Der Şubesi bugün yaptığı basın açıklamasında çocuk istismarına tepki gösterdi. Yapılan basın açıklamasında Veli-Der Şubesi Başkanı Turgut Aydın, son yıllarda çocuğun maruz kaldığı cinsel şiddet olaylarının yüzde 700 arttığına dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR- Karşıyaka Veli-Der şubesi, Karşıyaka Çarşı İş Bankası önünde son günlerde artan çocuk istismarına karşı basın açıklaması yaptı. Lösemi hastası Öykü Arin’e kök hücre bağışı için çağrının da yapıldığı basın açıklamasını Karşıyaka Veli-Der Şubesi Başkanı Turgut Aydın okudu.

Son yıllarda çocuk istismarı olaylarının yüzde 700 arttığına dikkat çeken Aydın, "40 bin 266 çocuk istismarı dosyası mahkemelerde beklemektedir. Olayların ört bas edilmesi, suçluların korunması, mağdur ailelerin ikna ve tehdit yoluyla davadan vazgeçirilmeleri taciz ve tecavüzleri arttırmaktadır. Sistematik hale gelmiş olan taciz ve tecavüz olayları, münferitmiş gibi gösterilerek suç bir kişinin üzerine yıkılmakta, bu kişilere de ödül gibi cezalar verilmektedir’’ dedi.

BU ZİHNİYET TECAVÜZCÜYÜ KORUYOR

Cinsel saldırının meşrulaştırılmaya çalışıldığını ifade eden Aydın, ‘"Karaman, Aladağ, Dikili’de yaşanan olayların acısı dinmeden, bir hafta önce Malatya’da 9 yaşında bir kız çocuğumuza 9 ay boyunca ikisi akraba üç kişi tarafından sistematik olarak tecavüz edildiği haberi ile sarsıldık. Birkaç gün önce ise Barış Yarkadaş’ın kamuoyuna duyurduğu, Beykoz İshaklı Köyü’ndeki Kuran Kursu ve yatılı yurtta yaşanan cinsel istismar olayının haberini aldık. Ardından İzmir’in Tire İlçesi’nde 12 yaşında bir kızımızın 35 yaşındaki üvey ağabeyinin tecavüzü sonucunda doğum yaptığını öğreniyoruz. Bu olayların asıl sorumluları 'bir defadan bir şey olmaz!' diyen zihniyettir. Bu zihniyet küçük yaşta evliliği yasallaştırıp, tecavüzcüyü korumakta, kısacası tecavüzü meşrulaştırmaya çalışmaktadır’’ diye konuştu.

ARTIK YETER DİYORUZ!

‘’Yaşın hiçbir önemi yoktur, çocuk yaşta evlilik yapılır!’ anlayışı, çocukları ve kadınları birer cinsel nesne olarak görmektedir. Artık yeter! diyoruz. Kirli ellerinizi çocuklarımızın masum bedenleri üzerinden çekin’’ diyen Aydın, yaşananlar karşısında sessiz kalmanın suça ortak olmak olduğunu hatırlatarak başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere tüm siyasilere çağrı yaptı:

"Tacize ve tecavüze karşı çıkan öğrencileri değil, suçluları cezalandırın.

Tarikat, cemaat ve dini vakıflarla imzalanan protokolleri iptal edin!

Erken yaşta evlilik çocuğa karşı cinsel şiddettir.

Erken yaşta evlilik yasası tecavüzleri meşrulaştırmaktır.

Bu yasaların çıkması çocuklarımızın hayatını tehlikeye sokmaktadır.

Tecavüze uğrayan çocuğun, tecavüzcüsüyle evlendirilmesinin önünü açan ve tecavüzcüyü koruyan yasayı geri çekin." (HABER MERKEZİ)

Etiketler Barış Yarkadaş