Berkay Ustabaş tahliye edildi

Berkay Ustabaş hâkim karşına çıktı. Ustabaş adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın cenazesine katıldığı için tutuklanan Berkay Ustabaş, beşinci defa hakim karşısına çıktı. Mahkeme Ustabaş'ı tahliye ederken duruşma 15 Nisan 2019'a ertelendi.

ETHA'da yer alan habere göre, savcı esasa ilişkin mütaalasını tekrar ederken, tutukluluk süresini de dikkate alarak adlî kontrol şartı ile Ustabaş'ın tahliyesini isterken 'örgüt üyeliği' ile cezalandırılmasını istedi.

Ustabaş, duruşmaya SEGBİS sistemi ile bağlanarak beraatini istedi. Ustabaş'ın Avukatı, Erman Öztürk esasa ilişkin savunma yapmak için süre talep etti. Öztürk, "Müvekillim bir yıl tutuklu kaldı, eğitim hakkı engellendi. Yüzü bile seçilemeyen bir fotoğraftan ve yasal olarak bulunan DVD ve kitaplardan bir yıldır tutuklu. Kendi ayağımızla savcıya ifade vermeye geldik. 5 yıldır üniversite öğrencisi açık kimliği ile yaşıyor, kaçma şüphesi yok" dedi.

Öztürk mahkeme heyetine dosyada delil olarak sunulan kitapları ve DVD'yi sundu. Mahkeme heyeti Ustabaş'ın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.