Buldan: Leyla Güven'in sesine ses olamazsak daha karanlık süreçler yaşarız

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ortak hassas noktanın tecridin kaldırılması olduğunu belirterek, “Elimizi Leyla Güven’in eline ulaştıramazsak, bu karanlık günlerin devam ettiği, demokratik siyasetin tasfiye edileceği yeni süreçlerle karşılaşacağız” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisleri'nin 9’uncu Dönem Kadın Konferansına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan katıldı. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevinin 66’ncı gününde olduğunu hatırlatan Buldan, "Bunu başında tecrit meselesi geliyor. Biz kadınlar tecridin kalkması için ortak mücadele yürütmezsek, Leyla Güven’in çığlığına çığlık olamazsak, elimizi Leyla Güven’in eline ulaştıramazsak, bu karanlık günlerin devam ettiği demokratik siyasetin tasfiye edileceği yeni süreçlerle karşılaşacağız” diye konuştu” diye konuştu.

Güven’in toplumsal bir soruna dikkat çektiğini ifade eden Buldan, “Sayın Öcalan’dan haber alınamayan bir süreci yaşıyoruz. Sayın Öcalan’ın üç yıl önce başlattığı süreç, bu ülkenin geleceğine, barışına dair demokrasi ve eşitlik mücadelesine dair görüşleri ve düşünceleri o kadar kıymetliydi ki son 3 yılda bu ülkede yaşananlar hepimize bunu bir kez daha gösterdi” diye belirtti.

'EŞİT TEMSİLİYET İÇİN HAREKET ETMELİYİZ'

Yerel seçimlere dair de konuşan Buldan, “Elbette ki yerel seçimlerin de Türkiye’nin geleceği açısından ve Kürt halkı başta olmak üzere Türkiye’de de ezilen, sömürülen kesimlerin başta olduğu, toplumun geleceğini belirleyecek yerel seçimlere kadınlar olarak damga vurmak zorundayız. Kadın adaylarımızla, kadınların il genel meclisi başta olmak üzere eşit temsiliyetin sağladığı bir hazırlık yapmak zorundayız. Yerel seçimlerden sonra AKP’nin geriletildiği, kayyumların tekrar geri alındığı, bununla birlikte HDP’nin güçlü temsiliyeti olduğu yeni süreci kadınların duruşuyla başaracağımıza yürekten inanıyorum” dedi. (Kaynak: MA)