Kaşıkçı cinayetinin 100'üncü gününde uluslararası soruşturma çağrısı

Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin 100'üncü gününde Uluslararası Af Örgütü, bağımsız soruşturma çağrısı yaptı. Kaşıkçı'nın öldürüldüğü konsolosluk binasının bulunduğu sokağa sembolik olarak "Cemal Kaşıkçı Sokağı" tabelası asıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Af Örgütü, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülüşünün 100'üncü gününde Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı. Örgüt yaptığı basın açıklamasında cinayetin aydınlatılması için uluslararası soruşturma çağrısı yaptı.

Eyleme katılanlar daha sonra Kaşıkçı'nın öldürüldüğü konsolosluk binasının bulunduğu sokağın adını hazırladıkları sembolik tabelayla "Cemal Kaşıkçı Sokağı" olarak değiştirdi.

Kaşıkçı son olarak 2 Ekim'de Suudi Başkonsolosluğu'na girerken görülmüştü. Washington Post yazarı olan muhalif gazetecinin konsolosluk binasında öldürülmüş olabileceği iddialarını uzun süre reddeden Riyad yönetimi, Türkiye'nin kamuoyuyla paylaştığı delillerin ardından cinayeti kabul etmişti.

Cesedi hâlen bulunamayan Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili Suudi Arabistan'da açılan davada beş Suudi yetkilinin idamı isteniyor. Riyad yönetimi, cinayetin Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın emriyle gerçekleştirildiği iddialarını ise reddediyor. (Kaynak: DW)