Cinayetten önce arkadaşına 'Ceren Damar'ı öldüreceğim' demiş

Akademisyen Ceren Damar Şenel'i öldüren öğrencisi Hasan İsmail H.'nin bir arkadaşına cinayeti işleyeceğini söylediği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'i öldüren öğrencisi Hasan İsmail H.'nin, kopya çekerken yakalanması ardından sınıftan çıkarıldıktan sonra kendisini arayan arkadaşına "Ceren Damar'ı öldüreceğim" dediği öğrenildi.

Hasan İsmail H., kendisini sınavda kopya çekerken yakalayan araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel'i, dün akşam üniversite yerleşkesindeki odasında öldürüldü. Olayın ardından okuldan ayrılan, daha sonra polis babası ve annesi ile emniyete giderek teslim olan Hasan İsmail H., mahkeme tarafından tutuklandı.

DHA'dan Özkan Arslan'ın haberine göre, soruşturmada cinayetin detayları ortaya çıktı. Hasan İsmail H., sınavda kopya çekerken yakalanınca Ceren Damar Şenel tarafından sınav kağıdı alınıp tutanak tutularak sınıftan çıkarıldı. Kopyadan yakalandıktan sonra okuldan çıkıp aracının yanına gitti. Burada bir süre bekleyen Hasan İsmail H.'yi, bir isimli arkadaşı aradı.

Hasan İsmail H.'nin telefonda arkadaşına, Şenel'in kendisiyle uğraştığını ve sınav boyunca başında ayrılmadığını söyledi. Hasan İsmail H., bu konuşma sırasında arkadaşına "Ceren Damar'ı öldüreceğim" dedi. Bu konuşmanın ardından Hasan İsmail H., aracıyla evine gitti.

TELEFONLARI İNCELEMEYE GÖNDERİLDİ

Evde babasına ait ruhsatlı tabanca ve odasında bulunan bıçağı alan Hasan İsmail H., saat 12.30 sıralarında tekrar gitti ve boş bir etüt odasında bekledi. Daha sonra Ceren Damar Şenel'in odasına giderek cinayeti işleyen Hasan İsmail H.'nin, intihar girişiminde bulunduğu diğer hocalar odaya girince intihardan vazgeçtiği belirtildi.

Öte yandan aile, Hasan İsmail H.'nin cinayetten önce yazdığı ileri sürülen intihar mektubunu savcılığa teslim etti. "Beni bunu yapmaya mecbur bıraktılar. Dersler çok ağır, bir kitap 500 sayfa. Siz hiç kopya çekmediniz mi? Bana sürekli mobbing uyguladı. İntiharımdan Ceren Damar sorumludur" ifadelerini yer aldığı mektubun ne zaman yazıldığı araştırılıyor.

Ceren Damar Şenel'in cep telefonun şifresi bilinmediği için imajının alınamadığı, bu nedenle telefonun Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderildiği öğrenildi. Hasan İsmail H.'nin telefonun da konuşmalarının deşifresi için incelemeye gönderildiği belirtildi.