Okul kantininde logosuz ürün satılamayacak

Okul kantinlerinde yeni dönem; Gıdalara bugünden itibaren 'Okul Gıdası' logosu konulacak. Geçiş sürecinin ardından gelecek yıldan itibaren okul kantinlerinde logosuz ürün satılamayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Okul kantinlerinde trafik ışıkları uygulamasına geçiliyor. Okul kantinlerine getirilen yeni düzenlemeler hakkında bilgi veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Bekir Pakdemirli, okul gıdası logosu bulunmayan ürünlerin kantinlerde satılamayacağını söyledi. Ayrıca, gıdalarda trafik ışıkları uygulamasına geçilecek. Enerji yoğunluğu yüksek ürünlerin daha az tüketilmesi için üzerinde kırmızı renk olacak.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Okul Kantinlerinde Satışa Sunulacak Gıdalar ve Bu Gıdalarda Kullanılacak Logo Uygulamasına İlişkin İş Birliği Protokolü" imza törenine katıldı.

Pakdemirli, okul kantinlerindeki gıdalara bugünden itibaren 'Okul Gıdası' logosu konulacağını ifade etti. Geçiş sürecinin ardından gelecek yıldan itibaren okul kantinlerinde logosuz ürün satılamayacağı bilgisini veren Pakdemirli, "2019-2020 yılından itibaren okul gıdası logosu olmayan ürünlerin okul kantinlerinde satışına izin verilmeyecek. Logosuz ürünler okul kantinlerinde satılamayacak. Gıda okur yazarlığı farkındalığını arttırmak için trafik ışıkları uygulamasına geçiyoruz. Yani sarı, kırmızı, yeşil üzerinde renkleri olan gıda uygulamasına yakında geçmiş olacağız. İnşallah 80 milyon vatandaşımıza da sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak hedefimiz" dedi.

(ANKARA-DHA)