Çavuşoğlu'ndan Netanyahu'ya: Bebek katili

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Netanyahu'nun PKK'ya sempatisi var. PKK ile Netanyahu’nun bir ortak özelliği var, ikisi de bebek katili" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tunus ziyaretinde Tunuslu mevkidaşı Humeys el-Cihinavi ile bakanlık binasında bir araya gelerek görüştü. Daha sonra iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, "Libya'daki siyasi sürece desteklerimiz devam ediyor. Birleşmiş Milletler'in çabalarını destekliyoruz" dedi.

Çavuşoğlu, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun sözleri için, "Netanyahu son zamanlarda huzursuz çünkü Suriye’yi bölemeyeceğini anladı. Netanyahu'nun YPG/PKK ile Suriye'yi bölme amacındaydılar, PKK'ya sempatisi var. Planları bozuldu" dedi.

"PKK ile Netanyahu'nun başka bir ortak özelliği var, her ikisinin de bebek katili olması" şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Olağan Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, “Yere yıktığın düşmanını tekmeleme, sen İsrail’deki Yahudi değilsin. Onlar bırakın erkekleri, kadınları, çocukları bile tekmeliyor” demişti.

Bu sözler üzerine, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye için “Kuzey Kıbrıs’ın işgalcisi, ordusu Türkiye’nin içindeki ve dışındaki Kürt köylerinde kadınları ve çocukları katleden Erdoğan İsrail’e vaaz vermesin” ifadelerini kullanmıştı.

'CEMAL KAŞIKÇI HAKKINDA'

Çavuşoğlu, Cemal Kaşıkçı soruşturmasına ilişkin gelen soruyu "Türkiye'deki Cemal Kaşıkçı soruşturması derinleştirilerek devam ediyor. Bazı ülkelerde bu konuyu Birleşmiş Milletler'in gündemine taşıma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cemal Kaşıkçı'yı öldürenler, onun cesedini parçalayanlar, cesedi yok edenler ve bu talimatı verenler Suudi Arabistan'da. Daha cesedi ne yaptıklarını da bize bildirmediler. Yerel işbirlikçiden bahsettiler onun adını da bize bildirmediler. Bu sorulara cevap verecek olanlar da şu anda Suudi Arabistan'da"şeklinde yanıtladı.