FETÖ sanığı Kemal Batmaz'a görevli albayı tehdit soruşturması

Akıncı Üssü davasında yargılanan Kemal Batmaz hakkında tehdit gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Duruşma düzenini bozduğu gerekçesiyle uyarılan Batmaz, Albay Hekimoğlu'na "Ben provokasyon yaptığımda salonda neler olacak göreceksin. Harekete geçtiğimde ne olacağını göreceksin" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişimini Akıncı Üssü'nden yönettiği iddiasıyla yargılanan Kemal Batmaz hakkında, duruşma düzenini bozduğu için kendisini uyaran Ankara İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Tarık Hekimoğlu'nu tehdit ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, önceki gün görülen duruşmada tutuklu sanık Kemal Batmaz'ı, duruşma düzenini bozduğu gerekçesiyle Ankara İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Tarık Hekimoğlu uyarıldı. Batmaz, Hekimoğlu'na "Size sadece şunu söylüyorum, harekete geçtiğimde ne olacağını göreceksin, görüşeceğiz" dedi.

Tutuklu sanık Kemal Batmaz'ın, sözleri üzerine soruşturma başlatıldı. Ankara Batı Adliyesi Cumhuriyet Savcılığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Tutuklu sanık Kemal Batmaz, duruşma salonunun dolu olması nedeniyle kendisine oturması için gösterilen yere oturmayarak, verilen talimatlara uymaması, duruşma güvenliğini bozacak tutum ve davranışlarda bulunduğu için görevli personel tarafından uyarılması ve uyarılar sonrası görevli Albay Tarık Hekimoğlu'na, 'Albayım ben kurallara uyuyorum. Ancak siz benim her şeyime karışıyorsunuz. Beni tecrit ettiniz. Provokasyon böyle olmaz. Ben provokasyon yaptığımda salonda neler olacak göreceksin' demesinin ardından 'neler olacağının' sorulması üzerine 'Albayım size sadece şunu söylüyorum; harekete geçtiğimde ne olacağını göreceksin, göreceğiz' diyerek, tehdit etmesine ilişkin görevliler tarafından tutulan tutanak üzerine soruşturma başlatılmıştır."

'Darbe girişiminin iki numaralı ismi Kemal Batmaz' iddiası'Darbe girişiminin iki numaralı ismi Kemal Batmaz' iddiası

15 Temmuz darbe girişiminde, Akıncı Üssü yakınlarında gözaltına alınan Kemal Batmaz, darbe girişimi sırasında üste olduğunu gösteren kamera kayıtları ortaya çıkmıştı.

Batmaz, 11 Temmuz'da Adil Öksüz'le birlikte ABD'ye gittiği, iki gün sonra yine Öksüz'le Türkiye'ye döndüğü belirtilmişti. Batmaz, Öksüz'le havalimanındaki güvenlik kamerası görüntüleri içinse "Tesadüf" demişti. Kaynak Kağıt A.Ş.'nin eski Genel Müdürü olan Batmaz, ABD'ye iş için gittiğini savunmuştu. (ANKARA/DHA)

Akıncı Üssü davasında ikinci gün... Öksüz'le görüntüsü için 'tesadüf' dediAkıncı Üssü davasında ikinci gün... Öksüz'le görüntüsü için 'tesadüf' dedi