Reyhan Yalçındağ Baydemir 'haftanın avukatı' seçildi

The Times gazetesi Reyhan Yalçındağ Baydemir'i 'haftanın avukatı' seçti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiliz The Times gazetesi Selahattin Demirtaş'ın avukatlarından Reyhan Yalçındağ Baydemir'i etkin hukuk mücadelesi nedeniyle haftanın avukatı seçti.

'AYM KENDİ İÇTİHATINI HİÇE SAYDI'

The Times geleneksel olarak gerçekleştirdiği haftalık avukat röportajlarında bu hafta mikrofonu Reyhan Yalçındağ Baydemir'e uzattı. Baydemir gazete muhabiri Linda Tsang'in sorularını cevaplarken bugüne kadar yaptıkları en çetin işin HDP önceki dönem eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ve dokunulmazlığı kaldırılmış olan 55 milletvekili için yaptıkları AİHM başvurusu olduğunu söyledi. Baydemir, daha önceki adımda başvurdukları Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kendi içtihatını yok sayarak anayasaya aykırı bir karar aldığını belirtti.

Reyhan Yalçındağ Baydemir, 12 Eylül 1980 darbesi  gerçekleştiğinde 6 yaşında olduğunu söyleyerek mahkumlara yönelik işkencelerin sonraki kuşaklarda bambaşka bir bellek yarattığını ifade etti. Baydemir, 'başınıza gelen en tuhaf şey neydi' sorusuna ise, "Demirtaş'ın yanında ağır bir biçimde silahlanmış olarak bekleyen 25 polise saldırmakla suçlanması" şeklinde cevap verdi. (Dış Haberler)