HDP Diyarbakır milletvekilleri açlık grevinde

HDP Diyarbakır milletvekilleri Selçuk Mızraklı, Dersim Dağ, Remziye Tosun, Semra Güzel, Musa Farisoğulları ve Saliha Aydeniz de, açlık grevindeki tutuklu milletvekili Leyla Güven’e destek olmak amacıyla 3 günlük açlık grevi eylemi başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - HDP Diyarbakır Milletvekilleri DTK Eş Başkanı Hakkari milletvekili Leyla Güven’in cezaevinde başlattığı açlık grevine destek için açlık grevine başladılar. HDP Diyarbakır il binasında açlık grevine başlayan milletvekilleri adına açıklama yapan Selçuk Mızraklı, “Sessiz kalınan her gün vicdanlarımızda onarılmaz yaraların açılmasına sebep olacaktır” dedi.

Açlık grevine başlayanların gözaltına alınmasını eleştiren HDP Milletvekilleri "İnsani ve barışçıl olan, toplumun her kesimini ilgilendiren tecrit politikalarının sonlandırılması için bedenlerini açlığa yatıranların sesine ses olmak, barış çığlıklarına çığlık olmak için bizlerde Amed vekilleri olarak 3 günlük destek amaçlı açlık grevine giriyoruz" dedi.

10 vekil Meclis'te açlık grevine başlıyor10 vekil Meclis'te açlık grevine başlıyor

Destek amaçlı başlayan açıklık grevi açıklamasında şu ifadeler yer aldı; "Tüm bu uyarılarımıza rağmen yaşanabilecek tüm olumsuzluklardan bu taleplere cevap vermeyen iktidar sorumludur. Siyasi iktidara bir an önce cezaevlerinden yükselen bu sese kulak vermesi, sorunların çözümü için diyalog yollarını açık tutması ve çözüme katkı sunması çağrısı yapıyoruz. (DUVAR)