10 vekil Meclis'te açlık grevine başlıyor

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın da aralarında olacağı 10 vekil, Meclis’te açlık grevi eylemine başlayacak. Yine HDP Milletvekillerinin bulunduğu tüm illerde açlık grevleri yapılacak.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 26 gündür açlık grevinde olan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e destek için aralarından Eş Başkan pervin Buldan'ın da bulunduğu 10 milletvekili açlık grevine başlıyor. HDP Milletvekilleri açlık grevine başlayan 10 HDP'linin gözaltına alınmasını da protesto ediyor.

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, Meclis'te gazetecilerin sorulanı yanıtladı. Güven'in tek tutuklu milletvekili olduğunu belirten Buldan, "Hakkari Milletvekilimiz Leyla Güven'in başlattığı açlık grevine destek amaçlı sembolik olarak 2 gün Meclis'te benimde içinde bulunduğum 10 milletvekili arkadaşımızla açlık grevi yapacağız. Güven'in başlatmış olduğu eylem önemli bir eylem. Ama Meclis bunda çok sessiz. Tutuklu bir milletvekilinin açlık grevi başlatması Meclis'in de gündeminde olmalı. Umarım Meclis Başkanı başta olmak üzere herkes bu konuda sorumluluğunu, görevini yerine getirir. Diğer siyasi partiler, hükümet de bu konuda sessizliğini bozarak bir şey söylemeli" açıklaması yaptı.

HDP Eş Başkanı Buldan'ın da içinde yer alacağı 10 milletvekili açlık grevini Meclis'teki HDP Grup Salonunda yapacak. Milletvekilleri 2 gündüz bir geceyi Meclis'te geçirecek.

(Kaynak: MA)


HDP Milletvekili Muazzez Orhan, açlık grevine başladı

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevinde 26 gün önce başlattığı açlık grevine destek büyüyor. HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan da Güven’e destek vermek amacıyla HDP Van İl binasında üç günlük açlık grevine girdi.