Adalet Bakanlığı, Londra Adalet Müşaviri için inceleme başlattı

Adalet Bakanlığı'ndan Akın İpek'in İngiltere'den iade sürecine ilişkin yapılan açıklamada, "Londra Adalet Müşaviri hakkında inceleme başlatılmış ve Ankara'ya çağrılmıştır" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanlığı, ‘FETÖ’nün finansörü’ olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunan Akın İpek davasıyla ilgili olarak Londra Adalet Müşaviri için inceleme başlattı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Yargı yetkisi içindeki konularda Bakanlığımız tarafından kurumsal görüş oluşturulması söz konusu değildir. Bilgi notu içinde yer verilen değerlendirmelerin Yargıtay içtihatlarıyla da uyumlu olmadığı anlaşılmıştır. Bakanlığımız tarafından gönderildiği iddia edilen ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan söz konusu bilgi notunun Bakanlığımız yazışma usulleri ile uyuşmadığı; herhangi bir unvan, isim ve imza da taşımadığı açıkça görülmektedir. Londra Adalet Müşaviri hakkında 30.11.2018 itibarıyle inceleme başlatılmış ve ilgili aynı tarihte Ankara'ya çağrılmıştır" ifadeleri yer aldı.

İpek’in iadesine ilişkin Türkiye’nin talebi 28 Kasım’da Londra mahkemesi tarafından “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı eleştirdiği için gazetelerine ve TV kanallarına el konulan Akın İpek’in Türkiye’ye iade talebi reddedilmiştir” denilerek geri çevrilmişti. (HABER MERKEZİ)