HDP: Yargı, Demirtaş kararıyla bir kez daha siyaset yaptı

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Selahattin Demirtaş'ın tahliye talebinin reddedilmesine tepki gösterdi. Yazılı açıklamada yapan Buldan ve Temelli, "Yargı bir kez daha siyaset yapmıştır, yürütme baskısı ile hareket etmiştir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tutuklu olarak cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararının ardından yaptığı tahliye başvurusu reddedildi. Yazılı açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, karara tepki gösterdi.

"Bu açıkça Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ihlalidir" diyen Buldan ve Temelli, "Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi tamamen politik nedenlerle, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yürütmenin baskısı ile bugünkü kararı almıştır. Mahkeme heyeti, aynen Demirtaş’ın ve diğer milletvekillerimizin tutuklanmalarında olduğu gibi hukuki değil siyasi nedenlerle bir karar vermiştir" ifadelerini kullandı.

Mahkemenin "AİHM kararı kesinleşmedi" gerekçesini "akıl ve hukuk dışı" olarak nitelendiren Buldan ve Temelli, şöyle devam etti:

"Kazanılan zamanda, Demirtaş hakkında İstinaf Mahkemesi’nde bekleyen kararın onanmasını sağlamak için yapılmış bir manevradır. Yargı bir kez daha siyaset yapmıştır, yürütme baskısı ile hareket etmiştir ve bu heyet büyük bir vebal altındadır." (HABER MERKEZİ)

Selahattin Demirtaş'ın tahliye başvurusu reddedildiSelahattin Demirtaş'ın tahliye başvurusu reddedildi