Avukatlar Tahir Elçi’nin fotoğrafının indirilmesine tepki gösterdi

Antalya Barosu’na kayıtlı avukatlar, öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin fotoğrafını ve eşinin ona yazdığı şiirin bulunduğu afişin baronun panolarından indirmesine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği'nin (ÇHD) Antalya Şubesi, Barohan önüne asılmış olan Tahir Elçi afişinin baro yönetimi tarafından indirilmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı. ÇHD adına açıklama yapan Baran Taşar, "Kameralar önünde katledilen, insan hakları ve barış savunucusu bir baro başkanının anısına saygı duymak ve cinayetin üstünün örtülmesine izin vermemek, bütün avukatlar için onur meselesi olması gereken bir olaydır" dedi.

Baronun bugüne kadar, Tahir Elçi anısına sahip çıkma ve cinayet faillerinin ortaya çıkarılması konularına ilişkin hiçbir tutum ortaya koymadığını belirten Taşar, Adliyede hazırladıkları afişlerle ilgili herhangi bir sorun yaşanmazken, Baronun girişindeki afişin indirildiğini ve bir yönetim kurulu üyesinin afişte Kürtçe bir cümle yazdığı için tepki gösterdiğini dile getirdi.

"Baro yönetim kurulunun kendisini adalet ve hukukun üstünlüğünün gerçekleşmesi, mesleki çıkar ve onurun korunması için meslektaşlarınca seçilmiş kişiler değil, kendilerini meslektaşlarını iradeleri ve çalışmaları üzerinde denetim yetkisi olarak gördükleri anlaşılmıştır" denilen açıklama şöyle devam etti:

"Bugüne kadar, Antalya'da Tahir Elçi anmasına ilişkin hiçbir çalışma yapılmamış, afiş de asılmamıştır. Bu da bizim kusurumuzdur affola. Baromuz YK'sı meslektaşlarına karşı iktidarcı ve vesayetçi tutumu başka konularda da ortaya koymuştur. Aynı gün 86 avukatın imzasıyla, Baroda bir LGBTİ+ Kurulu kurulmasına ilişkin talep de, İzmir Kaos GL'nin Ocak ayında avukatlara farkındalık eğitimi vermesi için yapılan başvuru da reddedilmiştir. Son olarak hatırlatmak isteriz ki, Baro Başkanı ve YK, avukatların ve hukuk örgütlerinin idari amiri değildir. Görevleri, avukatların mesleki faaliyetleri ve hukuk mücadelelerini desteklemektir. Baro binaları da, YK üyelerinin mülkü değil, bütün avukatların evidir. Binaların fiziki olanakları ölçüsünde, avukatlar meslek ilkelerine aykırı olmayan her türlü çalışmayı kendi evlerinde yapma hakkına da sahiptirler." (Kaynak: MA)

Antalya Barosu, Tahir Elçi afişini indirdiAntalya Barosu, Tahir Elçi afişini indirdi

Tahir Elçi afişini kaldıran Antalya Barosu'ndan açıklama: Haber verilmeden asıldıTahir Elçi afişini kaldıran Antalya Barosu'ndan açıklama: Haber verilmeden asıldı