ODTÜ'de kafasına kamyonet kapağı çarpan öğrenci yaşamını yitirdi

ODTÜ'de kamyonet kasasının açılan kapağının kafasına çarpması sonucu ağır yaralan 21 yaşındaki İrem Kütük hayatını kaybetti. Öğrenciler, İrem Kütük'ün yaşamını yitirdiği ODTÜ A4 Giriş Kapısı'nın en yoğun yaya bölgesi olarak kullanıldığını belirterek, buraya ağır vasıta araçların girişine izin verilmesine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Psikoloji Bölümü 4’ncü öğrencisi İrem Kütük (21), üniversite kampüsü içerisindeki bir kamyonetin kasasının kafasına çarpması hayatını kaybetti.

ODTÜ Kampüsü 100. Yıl Mahallesi’ndeki A4 Kapısı'ndan Doğu Yurtlar Bölgesi’nde yaşanan olay dün meydana geldi. Görgü tanıklarının iddiasına göre ODTÜ İç Hizmetler Müdürlüğü'ne ait 06 GJ 429 plakalı kamyonetin kasasının kapağı yokuş çıkarken aniden açılarak bu sırada kaldırımda yürüyen öğrenci İrem Kütük’ün kafasına çarptı. Çevrede bulunanların ihbarı ile olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından İrem Kütük ambulansla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ağır yaralanan İrem Kütük, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

ODTÜ Psikoloji Bölümü, mezun ve öğrencilerine kaza sonrasında e-posta yoluyla yazılı bir açıklama yaparak, İrem Kütük’ün 'talihsiz bir kaza' sonucu yaşamını yitirdiğini duyurdu.

AMBULANS GECİKTİ İDDİASI

Görgü tanıklarının anlatımlarına göre, kaza saat 12.00 sıralarında meydana geldi ve önce üniversitenin sağlık merkezinin ambulansı müdahalede bulundu, ancak yetersiz kaldığı için saat 12.25’te başka bir ambulans gelerek İrem Kütük'ü hastaneye kaldırdı.

Öğrenciler, İrem Kütük’ün yaşamını yitirdiği ODTÜ A4 Giriş Kapısının öğrenciler tarafından en yoğun yaya bölgesi olarak kullanılan alan olduğunu belirtilerek, burada ağır vasıta türü araçların bulunmasına tepki gösterdi. İrem Küçük, memleketi Konya'da son yolculuğuna uğurlanacak. (ANKARA-DHA)