HÜDA-PAR yöneticilerinin cezası onandı

Hizbullah liderinin yurt dışına kaçmasına yardım ettikleri iddiasıyla 6'şar yıl 3'er ay hapse mahkûm edilen HÜDA-PAR'ın üç yöneticisi hakkındaki karar Yargıtay tarafından onandı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) yöneticileri Bahattin Temel, Sait Şahin ve Fikret Gültekin hakkındaki hapis cezaları kesinleşti. Hizbullah ana davasında sanık olarak yargılanan ve Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nden 2011 yılında tahliye edilen Edip Gümüş ile beraberindekilerin yurt dışına kaçmasına yardımcı oldukları iddiasıyla yargılamaları süren HÜDA-PAR yöneticilerinin 6'şar yıl 3'er aylık hapis cezaları Yargıtay tarafından onandı.

HÜDA-PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Yargıtay kararına tepki göstererek, parti yöneticilerinin gerekçesiz kararlarla mahkum edildiğini söyledi. Partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Sağlam, o dönemki yargılamaların 'FETÖ' kumpası olduğunu öne sürdü.

HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Avukat Hüseyin Yılmaz ise "Hukuki dayanağı olmayan FETÖ komplosu sonucu, kurulan kumpas ile yeniden yargılanmaya başlanan arkadaşlarımızı yargılayan, hakim, savcı ve emniyetçilerin isimleri FETÖ davalarında geçiyordu. FETÖ mağduru olan arkadaşlarımız bir kez daha mağdur edilmiştir" dedi.

(DİYARBAKIR-DHA)