Bakan Selçuk: Okullar arasındaki imkan farkı yüksek

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullar arasındaki imkân ve başarı farklılıklarının yüksek olduğunu belirterek, "Bu farkı kapatmak için çalışıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi’ndeki Öğretmenler Günü kapsamında düzenlenen panelde konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, önümüzdeki birkaç ay içinde tüm okulların somut olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Yapılacak bu çalışma sonucunda bazı okulların öncelikle desteklenmesinin beklendiğini kaydeden Selçuk " Çünkü okullarımız arasındaki imkan ve başarı farklılıkları yüksek. Sistemi okul bazlı ve öğretmen yetiştirmeyi kaynağında ele almak ve sistemin bütün süreçlerini okul bazlı ele almak istiyoruz. Okulların gelişim modelini izlemek ve günlük olarak her bir okulun belirli parametlerde değerlendirilmesini sağlamak mümkündür" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan da üniversitenin tüm birimleriyle ilerleme çabası içerisinde olduğunu vurgulayarak, sadece öğretmen yetiştirmediklerini, disiplinlerarası çalışmalar gerçekleştirdikleri kaydetti.

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Erktin ise “Kurgulanan sistemi bilimsel modellerle açıklamakta zorlandığımız dönemlerden geçtik. Okulların bilime esas alan anlayış içerisinde çelişen bir anlayışla çevrilmesi, üniversitelerin özgür iradelerinin kalkması, niteliksiz personelin görev alması bizi endişelendirdi. Biz Boğaziçi olarak kaliteli bir eğitim anlayışı çerçevesine çok şanslıyız. İnsan haklarına saygılı eğitimciler yetiştirmek hedef ve gayreti içindeyiz” diye konuştu. Farklı öğretmen yetiştirme modellerine iyimser baktıklarını söyleyen Erktin, Bakan Selçuk’un “Daha nitelikli öğretmen yetiştirme modelleri üzerinde çalışmalar yapıyoruz ve üniversitelerimizden katkı bekliyoruz” sözlerine atıfta bulunarak, “Biz bunu üzerimize alıyoruz ve desteğe hazırız” diye konuştu.

(İSTANBUL-DHA)