Havalimanı işçilerinin aileleri CHP'den destek istedi

'İnsanca yaşamak istiyoruz' talepleriyle eylem yapmalarının ardından tutuklanan İstanbul Havalimanı işçilerinin aileleri, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'yla görüştü. Aileleri 5 Aralık'ta görülecek davaya çağrı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çalışma koşullarının düzeltilmesi için eylem yaptıktan sonra tutuklanan İstanbul Havalimanı işçilerinin aileleri CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile görüştü. Cezaevindeki koşulları paylaşan işçi aileleri 5 Aralık'ta görülecek dava için çağrı yaptı.

'ÇOCUKLARIMIZ HAKLI TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİ'

Ailelerle buluşan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, ailelerin taleplerini ve sorunlarını dinledi. Cezaevinde bulunan Anıl Deniz Gider'in annesi Sevim Dede, çocuğunun serbest bırakılması için mücadele edeceklerini söyledi. Dede, şöyle devam etti; "2 aydır mağduruz. Çocuklarımız haklı taleplerini dile getirdi. Hiçbir suçları yokken çocuklarımıza ve bize suçlu gibi davranıyorlar. CHP İl başkanı ellerinden geleni yapacaklarını söyledi"

Aileler sorunlarını Meclis'te dile getirmek isteklerini CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na iletti. Kaftancıoğlu da, Meclis'te ailerle birlikte grup toplantısı düzenleyeceklerini belirtti. Kaftancıoğlu, "Tüm Türkiye'nin haberdar olduğu, haklı talepleri için eylem yapan işçilerini haksız, hukuksuz bir şekilde tutuklandığını herkes biliyor.  Biz CHP olarak insanlık dışı çalışma koşullarının son bulması için elimizden geleni yaptık. İşçilerimizin haksız tutuklu bulunmalarının son bulması için işçilerimizin yanında olacağız. Bu süre içerisinde işçilerimizin ailelerinin ciddi mağduriyetleri var. Yaşananları Türkiye kamuoyuna taşımak için ailelerimizle birlikte Meclis'e gideceğiz" diye konuştu.

'İŞÇİLER AYNI KOĞUŞLARDA DEĞİLLER'

                                                                        Ayla Karabulut

Tutuklu bulunan Dev Yapı İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut'un eşi Ayla Karabulut, eşinin tutuklanmasının siyasi olduğunu belirterek tutuklanmanın hiçbir hukuki dayanağının olmadığını söyledi. Eşinin Silivri Cezaevi'nde üç kişilik hücrede tek başına kaldığını ve kimseyle görüştürülmediğini söyledi. Karabulut son olarak şunları söyledi; "Eşim hücrede tutuluyor. Diğer tutuklu işçiler ise adli tutuklularla birlikte tutuyorlar. Hiçbiri aynı koğuşta değiller. Bunlar bilinçli yapılıyor. Baskı ve zulüm uygulanıyor."

Görüşme son bulduktan sonra işçi aileleri 5 Aralık'ta görülecek havalimanı işçilerinin duruşmasına katılmak için kamuoyuna çağrıda bulundu.