Denizli'de düşen uçak: Pilot ve öğrencisinin cesedine ulaşıldı

Denizli'de düşen eğitim uçağının enkazının Aydın'ın Karacasu ilçesinde bulunduğu yer tespit edildi. Pilot ve öğrencisinin cansız bedenine ulaşıldı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Denizli Çardak Havalimanı'ndan kalkıp bir süre sonra düştüğü tespit edilen  eğitim uçağının enkazının  Aydın'ın Karacasu ilçesi Yenice mahallesinde bulunduğu bildirildi. Uçağın içindeki pilotlardan Merve Altun ve Hamdi Yılmaz'ın öldüğü belirtildi.

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Görevlendirilen 2 cumhuriyet savcısı, olay yeri inceleme ekibi ve kaza kırım ekibi ile askeri helikopterle olay yerine hareket etmiştir. Olay ile ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir. Hayatını kaybeden pilotlarımıza yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına ve havacılık camiasına başsağlığı dileriz" denildi.

Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı Arama-Kurtarma Timi'nde (JAK) görevli 23 kişilik ekibi taşıyan helikopter, dün dağlık alana düşen tek motorlu Cessna 172 tipi eğitim uçağının enkazının bulunduğu yakındaki bir bölgeye indi. Burada iki savcı ile buluşan JAK Timi, bir saatlik yürüyüşün ardından enkaza ulaştı. Yoğun sis bulunan bölgede, savcıların yaptığı incelemenin ardından uçağın kara kutusuna da ulaşıldı. Kara kutu, incelenmek üzere alındı.

JAK timleri ve enkazı bulan Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, pilot Hamdi Yılmaz ve uçuş eğitim verdiği öğrencisi Merve Altun'un cansız bedenlerini uçaktan çıkardı. Cenazeler, Karacasu ilçesine bağlı Dikmen köyüne götürülmek üzere yola çıkarıldı. (AYDIN/DHA)

Etiketler pilot öğrenci ceset