Açlık grevini sonlandıran Mahir Kılıç işine geri dönüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki işinden çıkarılmasının ardından önce İzmir'de ardından Ankara'daki CHP Genel Merkezi önünde açlık grevi yapan Mahir Kılıç, yapılan anlaşmanın ardından eylemini sonlandırdı. Kıdem ve ihbar tazminatı ödenen Kılıç, İzmir'e geri döndü.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işten çıkardığı 258 işçiden biri olan Mahir Kılıç, İzmir’de başlattığı eylemini Ankara'ya taşımıştı. CHP Genel Merkezi önünde 67 gündür açlık grevi eylemini sürdüren Kılıç, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun devreye girmesiyle eylemini sonlandırdı.

'DİRENİŞİN GÜCÜ SAYESİNDE GERİ DÖNÜYORUM'

Bir yıldan uzun süredir işine geri dönmeyi talep eden ve yakın zamanda işe başlayacak olan Mahir Kılıç, "Direnişin gücü ve direnişe destek verenler sayesinde işime geri dönüyorum" dedi.

24 Haziran seçimleri öncesinde 184 gün açlık grevi yapan Mahir Kılıç ile CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında anlaşma sağlanmış, 80 günü geçen sürede iş başı yapmaması nedeniyle Kılıç eylemini Ankara'ya taşımıştı.

Canan Kaftancıoğlu ve bir grup avukatla yeni protokol imzalayan Kılıç işten çıkarılmasının ardından alamadığı kıdem ve ihbar tazminatını da geri aldı. Bir süre İzmir Çiğli Belediyesi'nde çalışacak olan Kılıç ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki temizlik işçiliği görevine geri dönecek.

“Direnişin gücü ve direnişe destek verenler sayesinde işime geri dönüyorum" diyen Kılıç, "Ben ve bana destek veren insanlar mücadele ederek işimi geri kazandık. Dünyadaki en zor direniş biçimlerinden bir tanesidir açlık grevi ama bu direnişe başlarken bunları iyi bilen birisi olarak başladım. Bu süreçte bedenen çok yıprandım ama zafere odaklandığım için şu an gayet iyiyim. Önümüzdeki günlerde daha iyi olacağımı biliyorum" dedi.

'YILDIRIM AYNI YERE İKİ KERE DÜŞMÜYOR'

Kılıç yapılan protokolün yeniden uygulanmaması durumunda tekrar eyleme başlayacağını ifade ederek şunları söyledi, "Bir yıldırım aynı yere iki kere düşmüyor. CHP Genel Merkezi ve belediyeleri de beni bir kere kandırabilirler, ikincisini de göze almazlar diye tahmin ediyorum. Yine buna benzer şeyler olursa süreç farklı gelişir. Bu süreçte ailemle birlikte etkilendim. Eşim ve çocuklarım psikolojik olarak yıprandı. Evet siyasetten her şey beklenir ama böyle bir hamleyi yapmaya cesaret edebileceklerini düşünmüyorum. Benim kararlılığımı gördükten sonra bunu yapamazlar."