Boğaziçi Üniversitesi'nde, mobbing, sürgün ve soruşturmalar protesto edildi

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri ve emekçileri üniversitede uygulanan mobbing, sürgün ve soruşturmaları bugün düzenledikleri yürüyüşle protesto etti. Yürüyüşe öğrenciler de destek verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi’nde akademisyenler ve üniversite emekçileri son zamanlarda yaşanan mobbing, sürgün ve soruşturmaları kampüs içerisinde düzenlenen yürüyüşle protesto etti. Üniversite yönetiminin bu tür uygulamalarını bundan sonra kabul etmeyeceklerini dile getiren Boğaziçi emekçileri yaşananlara tepki gösterdi.

DİSK TEMSİLCİSİNİN ÜNİVERSİTEYE GİRMESİ ENGELLENDİ

Üniversite'de temizlik çalışanlarının örgütlü olduğu DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası örgütlenme uzmanı Gökhan Keskin’in bugün üniversiteye girişi engellendi. Üniversite yönetiminin toplu sözleşmede masaya oturduğu DİSK temsilcisini üniversiteye almaması işçilerin tepkisini çekti. Yapılan eyleme öğrenciler de destek verdi.

Eğitim Sen’den yapılan açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi’nde yetkili sendika olan Eğitim Sen’in temsilcilerine ve aktif üyelerine soruşturma açıldığı, mobbing uygulamalarına devam edildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “Boğaziçi Üniversitesi’nde kadroya geçiş döneminde, üniversite yönetiminin almadığı önlemlerden kaynaklı, onlarca emekli memur kadroya geçemedi. Boğaziçi Üniversitesi yönetimi, emekli olan personelin yaptığı işleri diğer personelin üzerine yıkmak için rotasyon uygulmasına geçmeye çalışıyor ve 2 kişinin yapacağı işi tek işçi üzerine yıkmaya çalışıyorlar. Diğer kurumlar kadroya alınmayanlardan doğan boşluğu İŞKUR ve sosyal destek projeleri üzerinden kurumlara yük getirmeden aşmışlardı.” (Kaynak: Evrensel Gazetesi)