Özelleştirme sonrasında 'kıyak' iddiası

Çorum Şeker Fabrikası'nda satışa konu olmayan 10 TIR malzeme Türk Şeker’in Ankara’daki deposuna gönderildi. Fabrikanın devrinin ardından malzemeler Safi Holding’e geri verildi. Fabrikanın özelleştirilmesi sürecinde 2 Çorumlu müdürün görev alması, tartışmalara neden oldu.

Google Haberlere Abone ol

Elvan Yılmaz

ÇORUM - Safi Holding’e satılan Çorum Şeker Fabrikası devredilmeden önce, satışa konu olmayan ve kayıtlarda görünmeyen 10 TIR malzeme Türk Şeker’in Ankara’daki merkez ambarına gönderildi. Ancak fabrikanın devrinin ardından bu malzemelerin fabrikanın yeni sahibine iade edildiği ortaya çıktı. İade edilen malzemelerin maddi değeri ise bilinmiyor.

Türk Şeker, satılan şeker fabrikalarının daha önce merkez ambardan talep ettiği ancak kampanya dönemlerinde ihtiyaç olmadığı için kullanılmayan kayıtlı ve kayıtlı olmayan malzemelerin listesi çıkarılarak, kullanılmayan bu malzemelerin Türk Şeker’in Ankara’daki ambarına geri gönderilmesini istedi.

Fabrikadaki kısım ustaları da kendi birimleriyle ilgili listeleri çıkararak genel müdürlüğe bildirdi. Bildirilen bu listeler doğrultusunda da Çorum Şeker Fabrikası’nda satışa konu olmayan malzemeler Ankara’daki merkez depoya gönderildi.

Milli Gazete’nin "Şeker’de Çorum kıyağı" başlıklı haberinde yer alan iddialara göre, fabrikanın devrinin hemen ardından Ankara’daki merkez depoya gönderilen malzemeler fabrikanın yeni sahiplerine iade edildi. Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu ile Türk Şeker Genel Müdürlüğünü vekâleten yürüten Ergin İçenli’nin Çorumlu olması, "Çorum kıyağı" iddialarına neden oldu.