Öğrencilerden Berkay Ustabaş’ın duruşmasına çağrı

Berkin Elvan'ın cenazesine katıldığı için 10 aydır tutuklu bulunan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Berkay Ustabaş'ın dördüncü duruşması 1 Kasım'da Çağlayan'da görülecek. İstanbul Üniversitesi öğrencileri bugün yaptıkları açıklamada Ustabaş'ın duruşmasına çağrı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Üniversitesi öğrencileri, Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı gerekçesiyle tutuklanan arkadaşları Berkay Ustabaş’ın 1 Kasım’daki duruşmasına çağrı yaptı.

Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı gerekçesiyle 5 Ocak’ta tutuklanıp Kırıkkale F Tipi Kapalı Cezaevi’ne konulan Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Berkay Ustabaş’ın 1 Kasım’daki duruşması için basın toplantısı düzenlendi.

'BERKİN ELVAN'IN CENAZESİNE KATILMAYI SUÇ SAYIYORLAR'

Babat Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda ilk sözü alan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Ezgi Ertürk,“Türkiye’nin en kitlesel cenazelerinden birine katılmayı suç sayanlar, Berkay’ı tutuklayarak üniversite gençliğini hedef tahtalarının en ortasına koymuş durumdalar. Bu saldırıların sebebini biliyoruz ve buradan İstanbul Üniversitesi’nin mücadele tarihinden aldığımız güçle; tutuklu on binlerce öğrencinin kaderini, muktedirin ağzından çıkacak iki kelimeye bırakmayacağımızı söylüyoruz” dedi.

'BERKİN’İ ÖLDÜRENLER YARGILANMALI’

Fars Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi İzel Sezer de, “Sıra arkadaşımız Berkay, Gezi direnişinde katledilen kardeşimiz Berkin Elvan’ın cenazesine milyonlarla birlikte katıldığı gerekçesiyle 10 aydır tutuklu” diyerek, asıl yargılanması gerekenlerin Elvan’ı öldürenler olduğunu söyledi.

Sosyoloji Bölümü öğrencisi Kardelen Yıkmaz da, “İstanbul Üniversitesi öğrencileri olarak arkadaşımızın hukuksuz bir şekilde tutuklu kalmasını kabul etmiyoruz. Berkin Elvan’ın cenazesine katılmak suç değildir” diyerek adalet çağrısında bulundu.

‘73 BİN ÖĞRENCİ TUTUKLU’

İstanbul Üniversitesi öğrencisi Tanya Kara, “Bugün içinden geçtiğimiz koşullarda 73 bin öğrencinin tutuklu olması, bizi çok çarpıcı bir gerçekle karşı karşıya bırakıyor. Bunun sebebi, doğrudan üniversitelere ve üniversite öğrencilere yönelik saldırıların bir parçası” diyerek mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

DURUŞMA, 1 KASIM SAAT 12.30'DA ÇAĞLAYAN'DA

Açıklamayı, Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencisi Mehmet Şimşek yaptı. Şimşek, Ustabaş’ın tutukluluğunun 10’uncu ayı olduğu ve 1 Kasım’da, yargılandığı davanın 4’üncü duruşmasının görüleceğini hatırlattı. Ustabaş’ın daha önceki duruşmalarında yaşananları hatırlatan Şimşek, adil bir yargılamanın yapılmadığını söyledi. Şimşek, 1 Kasım saat 12.30’da Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde görülecek duruşmaya çağrı yaptı. (Kaynak: Mezopotamya Ajansı)