Validen muhtarlara: Kahvaltı yapanı, sigara içeni ihbar edin!

Resmi kurumlarda sabah mesaisinde kahvaltı yapılmasını yasaklayan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, muhtarlara, "Hâlâ kahvaltı yapan varsa, masasını bırakıp sigara içmek için kupasını alıp dışarı çıkan varsa resimleyin bana gönderin" talimatı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz yıl 'açık alanda içki yasağı' kararıyla gündeme gelen Antalya Valisi Münir Karaloğlu, resmi kurumlarda sabah mesaisinde kahvaltı yapılmasını yasakladı. Antalyalı muhtarların ziyaret ettiği Karaloğlu, muhtarlara 'Hala kahvaltısını yapan, kupasını alıp sigaraya çıkan varsa resimleyi bana gönderin' dedi.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, dün yaptığı açıklamada resmi kurumlarda sabah mesaisinde kahvaltı yapılmasını yasaklamıştı. Vali Karaloğlu "Kurumlarda kahvaltı yapılmasını bugünden sonra yasaklıyoruz. Bundan sonra herkes kahvaltısını evinde yapıp mesaiye gelecek. " demişti.

Antalya'da muhtarlar, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Vali Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti. Anadolu Ajansı'nın geçtiği habere göre, Vali Karaloğlu muhtarlara, "Siz muhtarsınız, toplum adına denetleme yapıyorsunuz. Hala kahvaltı yapan varsa, hala masasını bırakıp sigara içmek için kupasını alıp dışarı çıkan varsa resimleyin, bana gönderin. Allah rızası için bunu yapın. Toplumsal denetim olarak bunu yapın." çağrısı yaptı.

İÇKİ YASAĞIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Antalya'da geçtiğimiz yıl açık alanda alkol tüketimi yasaklanmıştı. Antalya Valiliği'nden, “Bu güzel kentin ülkemiz adına üstlendiği misyonun, turizm açısından taşıdığı önemin ve diğer hassasiyetlerin farkında olan ve bunun gereğini yerine getiren bir yönetim anlayışı çerçevesinde ve tamamen mevcut yasalardaki düzenlemeler ışığında alınan bahse konu kararın, bir yasaklama değil, aksine insanlarımızın rahatsız edilmeyecekleri bir ortamda ve özgürce yaşamalarını sağlamayı hedeflediğini tekraren vurgulamak isteriz. Ayrıca kararda her şey açık ve net olmasına rağmen ‘Antalya’da turizmi bitirecek karar', ‘Alkol içmeyi yasaklayan karar' gibi başlıklarla haberleştirilmesini, habercilik etiği açısından doğru bulmadığımızı ifade ederiz” açıklaması yapılmıştı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler antalya vali muhtar