Şerbet kazanına düşen işçi ortada kaldı

Çorum Şeker Fabrikası işçisi Kenan Öztuna, şerbet kazanına düşerek ağır yaralandı. Yetkililerin aileyi aramadığını belirten işçiler, "Bırakın hastaneye gelmeyi, telefonla arayıp geçmiş olsun deme nezaketi dahi göstermediler" dediler.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Çorum Şeker Fabrikası'nda şerbet kazanına düşen işçi Kenan Öztuna'nın hayati tehlikesi sürüyor. Çalışma arkadaşları kazanın üstünde ızgara olsaydı kazanın yaşanmayacağını belirttiler. Fabrika yetkililerinin Öztuna ailesini aramadığını söyleyen işçiler, "Bırakın hastaneye gelmeyi, telefonla arayıp geçmiş olsun deme nezaketi dahi göstermediler. Öldünüz mü kaldınız mı diyen çıkmadı” diye konuştular.

'IZGARA OLSAYDI KAZANA DÜŞMEYECEKTİ'

Çorum Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesinden sonra yeni işe alınan işçilerden Kenan Öztuna, geçtiğimiz hafta dengesini kaybederek şeker şerbeti kazanına düştü. Ağır şekilde yaralanan Öztuna, Ankara Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücudunun tamamında yanıklar oluşan işçinin hayatı tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Kenan Öztuna ile aynı vardiyada çalışan işçiler, şeker şerbeti kazanının üzerinde ızgara olması gerekirken, ızgaranın kazanın konulmadığını, ızgara olsa bu durumun kesinlikle yaşanmayacağını iddia ettiler.

'YETKİLİLER GEÇMİŞ OLSUN BİLE DEMEDİ'

Fabrikanın özelleşmesi nedeniyle kendilerinin yeni işe başladıklarını ve sendikalarının olmadığını söyleyen işçiler, “Arkadaşımız Kenan Öztuna, Ankara'da iki ameliyat geçirdi ve durumu hâlâ ağır, hayati tehlikesi bulunuyor. Ankara’da ailesinin kalacak yeri olmadığından tekrar Çorum’a sevkini yaptırmak zorunda kaldılar. En kötüsü de fabrika yetkilileri bir kez olsun ailesini arayıp sormamasıdır. Bırakın hastaneye gelmeyi, telefonla arayıp geçmiş olsun deme nezaketi dahi göstermediler. Öldünüz mü kaldınız mı diyen çıkmadı” dediler.

Öztuna'nın bir dizi ameliyat daha geçireceğini ifaden işçiler, doktorların Öztuna’nın hayati tehlikeyi atlatsa dahi tedavisinin en az bir iki yıl süreceğini söylediğini aktardılar. İşçiler, Öztuna'nın sakat kalma ihtimalinin de çok yüksek olduğunu belirttiler.

Çorum Şeker Fabrikası geçtiğimiz Nisan ayında Özelleştirilmesi İhalesi Başkanlığı tarafından 528 milyon lira bedelle Safi Katı Yakıt’a satılmıştı. (DUVAR)