Nurcan Baysal'ın davası ertelendi

Nurcan Baysal'ın davası Diyarbakır'da görüldü. Duruşma, 14 Şubat tarihine ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Afrin’e yönelik operasyon sırasında sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle hakkında dava açılan Nurcan Baysal’ın duruşması, Diyarbakır 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. İnsan Hakları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Raci Bilici’nin de katıldığı duruşmada Nurcan Baysal, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme” suçlamasını kabul etmediğini söyledi.

'İnsan hakları savunucusu olduğunu' belirten Baysal, 'Afrin’e yönelik operasyonda binlerce sivil insanın zarar göreceğine ve sorunların diyalogla çözülebileceğine inandığı için dava konusu olan paylaşımları yaptığını' ifade etti.

Baysal’ın avukatlığını üstlenen Reyhan Yalçındağ Baydemir, ise AHİM içtihatları ile düşünce ve ifade özgürlüğünü hatırlatarak, müvekkilinin paylaşımları nedeniyle bir kitleyi galeyana getirip sokağa dökmediğini, maddi ve manevi delillerle göstereceklerini söyledi. Savunmaların ardından mahkeme, esas hakkında savunmaların hazırlanması için süre tanıyarak duruşmayı erteledi. Bir sonraki duruşma 14 Şubat 2019’da görülecek.

NE OLMUŞTU?

Nurcan Baysal, 22 Ocak 2018 tarihinde, Diyarbakır’daki evinin kapısı kırılarak sabaha karşı gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şubesi’nde gözaltında tutulan Baysal, 24 Ocak 2018 günü Savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 14 Şubat 2018 tarihinde hazırlanan iddianamede, Nurcan Baysal’ın, Türk Ceza Kanunu’nun 216. Maddesinde düzenlenen “Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme” suçundan cezalandırılması istendi.

İddianamede Baysal’ın kişisel Twitter hesabından, 21 Ağustos 2018 ve 20 Ocak 2018 tarihlerinde paylaştığı 7 tweet, suç delili olarak gösterildi. Baysal iddianamede konu edilen Twitter paylaşımlarında, Afrin’deki askeri harekatı eleştirmişti. (DUVAR)