Halavurt: Brunson için güvenlik sorunu oluştu

Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt, hapis cezası kararına itiraz edeceklerini söyledi. Brunson'ın ABD'ye döneceğini belirten Halavurt, "Burada artık bir güvenlik sorunu da oluştu onun için. Uçak ayarlandığında gidecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'deki, Diriliş Kilisesi Pastörü Andrew Craig Brunson'a, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı kaldırılan Brunson'ın, tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak serbest bırakılmasına karar verildi.

'KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ'

Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt, kararın ardından Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kararı değerlendiren Halavurt, "Türkiye ile ABD ilişkilerinin gerilmesine gerek yoktu. Bu kabul edebileceğimiz bir karar değil, temyiz edeceğiz. İtiraz haklarımızı haklarımızı kullanacağız. Keşke tutuksuz şekilde yargılanabilseydi. Karar bizim için süratli oldu ama hazırlığımızı yapmıştık. Bu sonucun olabileceğini tahmin ediyorduk" dedi.

'BRUNSON KARARI ANLAMAYA ÇALIYOR'

Halavurt, gazetecilerin "Brunson kararı nasıl karşıladı?" sorusu üzerine, "Brunson durumu anlamaya çalışıyor, Türk hukukunu bilmediği için. Ben ona özgür olduğunu söyleyince anladı ve sevindi" yanıtını verdi.

"Brunson hemen gider mi?" sorusu üzerine de "Gider diye düşünüyorum. Burada artık bir güvenlik sorunu da oluştu onun için. Uçak hazırlanıncaya kadar evinde bekleyecek. Uçak ayarlandığında gidecek" diye konuştu.

'TÜRKİYE'DE KALMAK İSTİYORDU'

Gazetecilerin, "Ayrıca bir güvenlik temin edilir mi?" sorusunu Halavurt, "Bu, devletin bileceği iş" şeklinde yanıtladı.

Brunson'ın din adamı olarak neredeyse iki yıl özgürlüğünden mahrum kaldığını, aile ve sosyal düzeninin bozulduğunu söyleyen Halavurt, "Oysa kendisi Türkiye'de kalmak isteyen biriydi. şimdi ABD’ye dönmek zorunda. Bu, onu belli ölçüde üzüyor" dedi. (İZMİR/DHA)