Kerestecioğlu'nun davasında durma kararı

Filiz Kerestecioğlu’nun 3 yıla kadar hapsinin istendiği davada milletvekili olduğu gerekçesiyle 'yargılamanın durdurulması' kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu’nun “Kanuna Aykırı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Düzenleme Yönetme Bunların Hareketlerine Katılma” suçlamasıyla 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada, "yargılamanın durdurulması" kararı verildi.

Anadolu Adliyesi 6.Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilen dosya hakkında mahkeme, yeniden milletvekili seçilmiş olan Kerestecioğlu hakkındaki kamu davasının yasama dokunulmazlığı gerekçesiyle durmasına hükmetti. Filiz Kerestecioğlu'nun sokağa çıkma yasakları döneminde Kadıköy'de basın açıklaması yaptığı gerekçesi 3 yıla kadar hapis istenmişti.

Kerestecioğlu, dava dosyasının yeniden gönderildiği Anadolu Adliyesi 6.Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya katılmadı. Kerestecioğlu’nun avukatları, son seçimlerde yeniden milletvekili seçilen Kerestecioğlu’nun dokunulmazlık kazandığını belirtti. Hâkim Gülperi Güneş, hakkında kamu davası açılmış olan Filiz Kerestecioğlu’nun 27. Dönem Milletvekili seçimlerinde Ankara’dan milletvekili seçildiği ve yeniden yasama dokunulmazlığını elde ettiği gerekçesiyle davanın durmasına karar verdi. (İSTANBUL/DHA)