Kentsel dönüşüme giren Kirazlıtepe'de yıkım gözaltısı

Kentsel dönüşümün yaşandığı Kirazlıtepe Mahallesi’nde yıkıma karşı çıkan 30 kişi gözaltına alındı. HDP'li ve CHP'li vekillerin mahalleye girişi ise engellendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul’da Üsküdar Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ tarafından gerçekleştirilen ‘Örnek Dönüşüm’ projesi kapsamında dört mahalleyi kapsayan yıkım devam ediyor. Proje kapsamına giren Kirazlıtepe'de yaşayanlar ise projenin durdurulmasını talep ediyor.

Kentsel dönüşüm projesi sürerken, dün gece yıkım ekipleri TOMA'lar ve polisler eşliğinde mahalleye girdi. Yıkım ekipleri, Esentepe Camii’ni yıktı. Yıkıma karşı çıkan 30 kişi ise gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Ankara Katliamı'nda hayatını kaybeden Selim Örs'ün kardeşi Yakup Örs de bulunuyor. Yıkımın başlamasının ardından mahalleye gelen HDP Milletvekili Hüda Kaya ve CHP Milletvekili Mahmut Tanal'ın ise yıkımın olduğu noktaya sokulmadığı belirtildi.

CAMİDEN ANONS YAPILMIŞTI 

Dün sabah saatlerinde yıkım ekipleri saatlerinde Üsküdar’a gelmiş, vatandaşlar yıkımı engellemişti. İmam, minareden yaptığı anonsta "Belediye zabıta memurları da burada. Birazdan camimizi yıkmaya yıkım ekipleri de gelebilir. Tüm Kirazlıtepe halkımızı acilen Esentepe Cami önüne bekliyoruz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)