İzmir'de havalimanı işçilerine destek eylemi

İzmir'de açıklama yapan HDP'liler, üçüncü havalimanı işçilerinin tutuklanmasını protesto etti. Basın açıklamasını yapan HDP İzmir İl Eş Başkanı Semra Uzunok, "Bu saldırı dalgası toplumu korku yoluyla teslim alma çabasıdır. Bu tüm işçilere ve yoksul halklara yönelik bir saldırıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Emek Komisyonu ve İzmir İl Örgütü, üçüncü havalimanı işçileri ve sendika temsilcilerinin tutuklanmasını protesto etmek için basın açıklaması yaptı.

Türkan Saylan önünde yapılan açıklamada tutuklanan 24 işçinin serbest bırakılması ve işçilerin çalışma koşullarının düzeltilmesi taleplerinin kabul edilmesi istenildi. Basın açıklamasını HDP İzmir İl Eş Başkanı Semra Uzunok okudu.

'TÜRKİYE, İŞ CİNAYETLERİNDE AVRUPA BİRİNCİSİ OLDU'

"AK Parti iktidarının ülkeyi neredeyse inşaat şantiyesine dönüştürdüğünü" söyleyen Uzunok, "Yol, tünel ve köprü, inşaatları ile övünen bu uğurda doğayı yağmalamaktan çekinmeyen iktidar döneminde aynı zamanda emek gücünün patronlar tarafından vahşice sömürülmesinin imkânlarını yaratmıştır. AKP iktidarı döneminde sendikasız, güvencesiz çalışma ve taşeron temel çalışma biçimi haline getirilmiş, Türkiye işçi cinayetlerinde Avrupa birincisi dünya üçüncüsü bir ülke haline getirilmiştir"’ dedi.

'DÜNYANIN EN PAHALI HAVAALANI İNŞAATI'

Üçüncü havalimanı inşaatının, dünyanın en pahalı havalimanı inşaatı olduğunu belirten Semra Uzunok, "25,6 milyar Euro olan bu proje maliyeti fiyatı açısından dünyanın en pahalı havaalanı inşaatıdır. Bu inşaat sadece yüksek ekonomik maliyeti değil, yol açtığı doğal yıkım ve işçi cinayetleri ile bir anılmıştır. Bundan sonra da aynı suçlar ve bu suça karşı mücadele eden işçi direnişi ile anılacaktır" diye konuştu.

'İKTİDAR KENDİSİNDEN OLMAYANA DÜŞMAN HUKUKU UYGULAMAKTADIR'

Çalışma koşulları ve işçi ölümlerini protesto ettikleri için gözaltına alınan işçilerin darp edildiğini dile getiren Uzunok, "Gerek devletin işçileri hedef alan saldırısı ve tutuklamaları gerekse havuz medyanın çamur yazıları bir kere daha göstermiştir ki iktidar kendisinden olmayan kendi yanında durmayan kendi söylediklerine karşı çıkan herkese düşman hukuku uygulamaktadır. Düşman hukukunda düşman ilan edilenin hiçbir hakkı yoktur’’ ifadelerini kullandı.

'TÜM İŞÇİLERE VE YOKSULLARA SALDIRIDIR'

Tahliyelerine karar verilen Çağdaş Hukukçular Derneği ve Halkın Hukuk Bürosu üyesi avukatların yeniden tutuklandığını hatırlatan Uzunok, "Tamamen asılsız gerekçelerle hapishanede tutulan ve tahliye edilen, her zaman işçilerin, yoksulların, mücadele edenlerin yanında durmuş olan avukatları da tekrar tutuklamıştır. Bu saldırı dalgası toplumu korku yoluyla teslim alma çabasıdır" dedi.

"Bu tüm işçilere ve yoksul halklara yönelik bir saldırıdır" diyen Uzunok, şöyle devam etti:

"Ne işçilere yönelen devlet saldırısının, ne mahkemelerin verdiği tutuklama kararlarının, ne de avukatlarımızın tutuklanmasının herhangi bir haklılığı yoktur. İşçiler ve tutsak edilen hukukçular derhal serbest bırakılmalı, işçilerin talepleri kabul edilmeli, kayıpları karşılanmalıdır. İşçileri tutuklayarak bizleri korkutacaklarını bize diz çöktüreceklerini sananlar bilmelidir ki korkmayacağız biat etmeyeceğiz." (DUVAR)