Gazeteci Metin Duran tahliye edildi

Gazeteci Metin Duran, tahliye edildi. Adli Tıp Kurumu’nun raporu üzerine ceza ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tutuklu olarak cezaevinde bulunan gazeteci Metin Duran, Adli Tıp Kurumu’nun “Cezaevinde kalamaz” raporu vermesi üzerine tahliye edildi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, yüzde 93 engelli olmasına rağmen Mart ayında tutuklanan gazeteci Metin Duran, tahliye edildi. Adli Tıp Kurumu tarafından “Cezaevinde kalamaz” raporu verilmesi üzerine cezanın infazının 1 yıl ertelenmesine karar verildi.

Duran, akşam saatlerinde kendisine refakat eden kardeşi Zeydan Duran ile beraber cezaevinde çıktı. Karar nedeniyle çok sevinçli olduklarını söyleyen Zeydan Duran, bu süreçte Metin Duran'ın tedavisinin aksadığını belirtti.

Duran, Metin Duran'ın tedavisi için Ankara’da olacaklarını belirtirken, yarın Mardin’in Nusaybin ilçesinde bulunan evlerine döneceklerini aktardı.

KHK ile kapatılan Radyo Rengin'de çalışan Metin Duran, ayrıca Mardin'de yerel gazetelere haber yapıyordu. Nusaybin’de sokağa çıkma yasaklarının devam ettiği 10 Ekim 2015’te, kalp rahatsızlığı nedeniyle Mardin Devlet Hastanesi’ne giden Duran, “Rahatsızlığın psikolojik” denilerek evine gönderildi. Aynı gece kalp krizi geçiren Duran, yoğun bakıma alındı.

Felç geçiren Duran, hafızasını yitirdi, yürüyemez ve konuşamaz hale geldi. İhtiyaçlarını tek başına karşılayamayan Duran, Nusaybin’deki ailesinin evine yasak devam ettiği için gidemeyince, Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından geçici bir eve yerleştirdi. Bu sırada cezası onanan Duran, Sincan 2 No’lu Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.