Şarbonlu hayvan taşıdığı iddia edilen gemi Çeşme'den ayrıldı

HDP İzmir milletvekili Murat Çepni, Çeşme'deki şarbonlu hayvanları taşıdığı iddia edilen gemi için yerel yöneticilerle görüştü. Gemi, akşam saatlerinde Çeşme'den ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ve HDP heyeti, Çeşme açıklarına bekleyen ve şarbonlu hayvanların olduğu öne sürülen gemi hakkında yerel yöneticilerden bilgi aldı. Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, geminin boş olduğunu ve kısa süre içinde gönderileceğini söyledi. Motor arızası olduğu açıklanan gemi, saat 17.00 sıralarında Çeşme'den ayrıldı.

İstanbul açıklarında bekletilen "Rahmeh" adlı gemi, 1 hafta önce Ege Denizi’ne açılmasının ardından bu sabah saatlerinde Çeşme sularına demir attı.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ve İl Eş Başkanı Semra Uzunok Kaymakam ve Çeşme Limanı Başkanını ziyaret ederek Çeşme ve İzmir halkında panik yaratan geminin akıbetini sordu.

Uzunok'un aktardığı bilgiye göre; sorumlular tedbiren geminin limana yanaşmasına izin verilmediğini ve kısa süre içinde gideceğini belirtti. Yöneticiler geminin aranamadığını, boş olduğunu düşündüklerini ve malzeme veya mürettebat almak için gelmiş olabileceğini fakat şarbonlu hayvan taşıdığı şaibesi nedeniyle limana yanaştırılmadığını belirtti.

Sahil güvenlik ekiplerinin Panama bandıralı geminin etrafında sürekli turladığı görüldü.

BAKANLIK: MOTOR PARÇASI TEMİNİ İÇİN İZİN İSTEDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, geminin motor arızası nedeniyle parça temini için izin istediği belirtildi.

Geminin rotası Cebelitarık Boğazı olduğu aktarılan açıklamada, "Sağlık personeli tarafından bugün uluslararası sularda gemiye çıkılacak ve gemi personelinin sağlık yönünden kontrolü yapılacaktır. Sağlık personelinin uygun raporu vermesi doğrultusunda yine geminin uluslararası sularda ikmali ve arızası giderilecektir" denildi.

Gemi kaptanıyla yetkililerin yaptığı görüşmelerin ardından, geminin ihtiyacı olan motor aksamlarının ve bir personelin başka limandan alınmasına karar verildiği belirtildi. Gemi, saat 17.00 sıralarında Çeşme'den ayrıldı. (DUVAR)