Reza Zarrab at koşturamayacak!

Zarrab'ın at sahiplik belgesi iptal edildi: Bir daha at alım-satım işlemi yapamayacak ve yarışlarda at koşturamayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Reza Zarrab'ın (Rıza Sarraf) Veliefendi Hipodromu’nda yarışan İngiliz atı 'Dayım Benim'in sahiplik belgesi iptal edildi. Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Yüksek Komiserler Kurulu’nun iptal kararının ardından Zarrab bir daha at alım-satım işlemi yapamayacak ve yarışlarda at koşturamayacak.

ABD'de tutuklandıktan sonra kendisi ile 22 yakınının mal varlıklarına el koyulan Zarrab’ın şirketleri ve mülklerinin yanı sıra atları listedeydi. Bu atlar arasında bulunan 'Dayım Benim' son koşusunu üç ay önce 30 Mayıs 2018’de gerçekleştirdi. Bu koşuda Yarışı 6’ncı sırada bitiren atın masraflarıyla ilgilenen kimse olmadığı için hipodromda koşmadı. TJK, Zarrab’ın ‘At sahipliği belgesini’ kanun ve yönetmeliklerin 155-C maddesi gerekçesiyle iptal etti.

155. MADDE NE İÇERİYOR?

155’inci maddenin ‘C’ bendinde at sahipliği belgesi alacak kişide şu şartlar aranıyor: Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, vergi kaçakçılığı suçlarından mahkûm olmamak. (Kaynak: Hürriyet)

Etiketler Zarrab at Rıza Sarrab